Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κληρώθηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Κληρώθηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

0
dikastikoi antiprosopoi-web

Πάνω από 280 έκαναν αίτηση, αλλά μόλις 119 διορίζονται. Ερωτηματικό η επιλογή σημαντικά μειωμένου αριθμού δικηγόρων

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λάβουν το εκλογικό υλικό για να προετοιμαστούν για τη διαδικασία

Επί ποδός βρίσκονται πλέον και οι δικαστικοί, δικηγόροι, ασκούμενοι, υπάλληλοι και συμβολαιογράφοι που θα εκτελέσουν καθήκοντα εφόρων αντιπροσώπων δικαστικής αρχής και δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικά λιγότερο απαιτητικές σε σχέση με την πολυπλοκότητα των διπλών εκλογών των δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών, όμως και πάλι προβλέπεται η καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών που θα απαιτήσει σημαντική προσήλωση και συνέπεια από την πλευρά τους.

Η κλήρωση από τον Άρειο Πάγο για το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε χθες και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι δικηγόροι για τα εκλογικά τμήματα που θα κληθούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κική Κιούση σχεδόν το σύνολο των δικηγόρων και ασκουμένων της Ξάνθης υπέβαλαν αίτηση, προκειμένου να συμμετέχουν, ενώ όπως και τις προηγούμενες φορές η πλειονότητα επέλεξε να ζητήσει να διοριστεί μόνο στα όρια του νομού, ώστε να αποφύγει επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία. Κάποιοι πάντως, προκειμένου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να διοριστούν επέλεξαν να συμμετέχουν στην κλήρωση για οποιοδήποτε μέρος της χώρας.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά πάντως ο αριθμός των αιτούντων ήταν μεγαλύτερος, αφού ένα αξιοσημείωτο κομμάτι δικηγόρων που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα την προηγούμενη φορά και δεν μπορούσαν να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι αυτή τη φορά μπορούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης, από την Ξάνθη υποβλήθηκαν συνολικά 283 αιτήσεις και διορίζονται από αυτούς οι 119 περίπου και ελάχιστοι αναπληρωματικοί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δικηγόρων ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός, αφού όχι μόνο δεν καλύπτει τα εκλογικά τμήματα του νομού, αλλά είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό των κληρωθέντων τις προηγούμενες φορές. Πολλοί λοιπόν ήταν αυτοί που έμειναν εκτός και εξέφραζαν την εύλογη απορία τους για το λόγο που συνέβη αυτή η αλλαγή αυτή τη φορά.

Πάντως, το σύνολο όσων διορίσθηκαν αναλαμβάνουν εκλογικά τμήματα των δήμων του νομού Ξάνθης, πλην δύο που διορίζονται στη Δράμα, έναν στο Διδυμότειχο, ένας στο δήμο Νέστου, έναν στο δήμο Νάξου και ένα στη Β’ Αθηνών (νέα Σμύρνη).

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κληθούν να παραλάβουν το εκλογικό υλικό από την Π.Ε. Ξάνθης πιθανότατα από την επόμενη Παρασκευή, δύο ημέρες δηλαδή πριν τις εκλογές, για να προετοιμαστούν για την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έλαβαν στις προηγούμενες διπλές εκλογές το ποσό των 450 € περίπου, αναμένεται να λάβουν γύρω στα 630 € (εφόσον δεν μετακινηθούν.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…