Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολομός στον ατμό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας

Σολομός στον ατμό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας

0
solomos saltsamoustard

– 4 φιλέτα σολομού

– ¾ -1 φλιτζάνι νερό

– μερικούς κόκκους πράσινο και κόκκινο πιπέρι

– για τη σάλτσα

– 4 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

– 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

– 4 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

– 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

– αλάτι, πιπέρι

για το σερβίρισμα

– νεροκάρδαμο ή ρόκα

– πατατούλες βρασμένες σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό

– λίγο ελαιόλαδο

Υπολογίζετε και ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι όσο νερό χρειάζεται να μισοσκεπάσει τα φιλέτα του σολομού. Όταν ζεσταθεί το νερό βάζετε μέσα τα φιλέτα σολομού, προσθέτετε τα πιπέρια και τα βράζετε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να αλλάξει χρώμα το ψάρι. Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα βγει πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό να αραιώσει λίγο. Βγάζετε τα φιλέτα σολομού από το τηγάνι και τα στραγγίζετε από το νερό τους. Αφαιρείτε και την πέτσα τους αν έχουν. Τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Τα συνοδεύετε με τα σαλατικά και τις πατατούλες, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …