-250γρ φασόλια πλακέ
-1 κρεμμύδι ξερό
-1 καρότο
-1 μελιτζάνα
-2 κολοκυθάκια
-2 πιπεριές Φλωρίνης
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 πιπεριά κίτρινη
-1 πιπεριά πορτοκαλί
-2 κλωνάρια σέλερι
-3 σκελίδες σκόρδο
-1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
-2 κουταλάκια κουρκουμά
-1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
-1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
-2 φύλλα δάφνης
-1 κουταλάκι αλάτι
-πιπέρι
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-χυμό από 1 λεμόνι
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα. Γεμίζετε με νερό και αφήνετε να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε, βάζετε καθαρό νερό και τα βράζετε μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια, στραγγίζετε και τα ρίχνετε σ’ ένα πυρέξ μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτετε τα κομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτετε το χυμό λεμονιού.