Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος

Αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος

0
petrelaio thermansis -empros

Από 1.01€ έως 1.05€ κυμαίνεται το πετρέλαιο στην Ξάνθη και στα 0.65€ με την επιστροφή

Σιούτας: Η μείωση της τιμής έδωσε ώθηση στην ζήτηση πετρελαίου

Αυξημένη φέτος η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου και στην Ξάνθη. Το κρύο που μας επισκέφτηκε νωρίς φέτος, ο χειμώνας που προμηνύεται βαρύς αλλά κυρίως η μειωμένη τιμή του πετρελαίου έδωσαν ώθηση και έπεισαν και τους δύσπιστους να προμηθευτούν το ‘’υγρό πυρ’’ των νοικοκυριών μας. Τα τελευταία 2-3 χρόνια με πολλές οικοδομές να μην ανάβουν καλοριφέρ, πολλούς να καταφεύγουν σε κάθε είδους εναλλακτική θέρμανση (ξύλα, πέλετ, κλιματιστικά κ.ά.) οι καυστήρες των πολυκατοικιών έμεναν ανενεργοί. Πολλές είναι βέβαια ακόμη οι οικοδομές που δεν έχουν μαζέψει τις απαιτούμενες υπογραφές λόγω και των επενδύσεων που έχουν κάνει κάποιοι ιδιοκτήτες σε άλλους τρόπους θέρμανσης αλλά και της αδυναμίας των περισσότερων να πληρώσουν.

Σιούτας: αυξημένο το ενδιαφέρον λόγω μείωσης της τιμής

Παρόλα αυτά σημειώθηκε αυξημένο ενδιαφέρον, με τις παραγγελίες να ξεκινούν από την πρώτη μέρα της διάθεσης πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ξάνθης κ. Σιούτας. «Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονται αυτή την στιγμή στην Ξάνθη στο 1.01€ με 1.05€ ενώ για τους δικαιούχους επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου η τιμή σχηματίζεται στα 0.65€ περίπου» σημειώνει ο κ. Σιούτας, περίπου 0.20€ χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

1.800 λίτρα επιδοτούμενου πετρελαίου για τους ξανθιώτες

Η επιδοτούμενη ποσότητα για τον Ν. Ξάνθης, ο οποίος ανήκει στην Β΄ ζώνη, είναι 1.800 λίτρα ενώ η μέγιστη επιφάνεια ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος είναι τα 120 τμ με τις αιτήσεις να υποβάλλονται πλέον και στα ΚΕΠ. Όπως ανέφερε ο κ. Σιούτας στο «Ε» υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση και μια προσωρινή εξάντληση του πετρελαίου εξαιτίας της αδυναμίας να ‘’δέσουν’’ τα δεξαμενόπλοια σε Θεσσαλονίκη και Καρβάλη λόγω καιρικών συνθηκών. Κανονικά συνεχίζει όμως πλέον η διάθεση του πετρελαίου.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…