Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανύπαρκτα τα πεζοδρόμια στις οδούς Κουγιουμτζόγλου και Σερρών

Ανύπαρκτα τα πεζοδρόμια στις οδούς Κουγιουμτζόγλου και Σερρών

0
kougioumtzoglou pezodromia1

Καθημερινός κίνδυνος για πεζούς και μαθητές

Τσέπελης: Έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα η διαπλάτυνση αυτών των πεζοδρομίων

kougioumtzoglou pezodromia2

Καθημερινά διατρέχουν κίνδυνο όσοι συμπολίτες μας, κυρίως πεζοί, διέρχονται από την οδό Κουγιουμτζόγλου. Η κομβική οδός που ενώνει την 28ης Οκτωβρίου με την οδό Μπρωκούμη και την Μ. Καραολή είναι ζωτικής σημασίας για το κέντρο της Ξάνθης. Παρότι το οδόστρωμα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ο δρόμος είναι κατηφορικός προς την Μπρωκούμη, υπάρχουν επικίνδυνες διασταυρώσεις με τις οδούς Αβδήρων και 12 Αποστόλων, τα σταθμευμένα οχήματα στενεύουν ακόμη περισσότερο τον ήδη στενό δρόμο, πολλοί είναι οι οδηγοί που επιλέγουν αυτή την πιο σύντομη οδό για να αποφύγουν και τα φανάρια της 28ης Οκτωβρίου.

Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου είναι στενά, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σε πολλά σημεία είναι εντελώς διαβρωμένα, ενώ στην δεξιά πλευρά του δρόμου το πεζοδρόμιο έχει έντονη υψομετρική διαφορά και σκάλες που δυσκολεύουν την διέλευση κυρίως για παιδικά καροτσάκια. Οι μητέρες αναγκάζονται να διασχίσουν τον δρόμο με το καροτσάκι, προσπαθώντας κάθε φορά που διέρχεται ένα αυτοκίνητο -και γίνεται πολύ συχνά- να βρουν χώρο ανάμεσα στα παρκαρισμένα οχήματα μέχρις ότου ελευθερωθεί ο δρόμος και πάλι. Στην ουσία τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα για πολλούς πεζούς.

Η στάθμευση δυσχεραίνει την διέλευση

Το φαινόμενο της στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης -κυρίως πέριξ του κέντρου- που δεν ενδείκνυνται γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να λείψει και από την Κουγιουμτζόγλου. Μεγάλου κυβισμού οχήματα, αγροτικά και φορτηγάκια δυσκολεύουν ακόμη και τους οδηγούς να διέλθουν. Όπου φυσικά υπάρχει η δυνατότητα οι ξανθιώτες οδηγοί χρησιμοποιούν και μέρος του πεζοδρομίου, το οποίο με την τοποθέτηση φωτιστικών και σημάνσεων σε τελείως ακατάλληλα σημεία όπως πάνω σε ράμπες, αποκλείει εντελώς τους πεζούς και μένει μόνο κατ’ ευφημισμόν πεζοδρόμιο.

Τσέπελης: Θα μεγαλώσει το πεζοδρόμιο του σχολείου

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και στην οδό Σερρών μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Το πεζοδρόμιο και εκεί είναι σχεδόν ανύπαρκτο, κάτι που εντείνει και πάλι η απότομη υψομετρική διαφορά. Σταθμευμένα αυτοκίνητα και εδώ απέναντι ακριβώς από την είσοδο της αυλής του σχολείου καθιστούν την έξοδο των μαθητών επικίνδυνη. Ευτυχώς στον δρόμο αυτό δεν σημειώνεται μεγάλη κίνηση οχημάτων. Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσέπελη σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου Ξάνθης για την βελτίωση των πεζοδρομίων στην οδό Κουγιουμτζόγλου, πληροφορηθήκαμε ότι «η βελτίωση και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις οδούς Κουγιουμτζόγλου και Σερρών έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για να υλοποιηθεί το συντομότερο». Ο κ. Τσέπελης ευχαρίστησε τους δημότες για τις αναφορές που έχουν κάνει για τα προβλήματα στους συγκεκριμένους δρόμους και δήλωσε ότι «είναι σημαντικό για την ασφάλεια των παιδιών να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο του 3ου Δημοτικού». Σε ερώτησή μας σχετικά με το θέμα της στάθμευσης στην οδό Κουγιουμτζόγλου και αν προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι θα απαγορευτεί η στάθμευση. Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι πιο δραστικό από μια απλή απαγόρευση μέσω σήμανσης, την οποία αποδεδειγμένα δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους οι νεοέλληνες.

Χ.Δ.

  • Πέφτουν σοβάδες

    Στο κτίριο της πρώην Φοιτητικής Εστίας στην Κουγιουμτζόγλουυ Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς. …
  • Να τιμηθούν οι ευεργέτες της πόλης

    Τρισάγιο στη μνήμη τους και ενημέρωση ποιοι είναι Θα πρέπει να το ξεκινήσει ο δήμος Ξάνθης…
  • Οικόπεδα χωρίς φροντίδα

    Καλείται ο δήμος και πάλι να δώσει λύση. Διαμαρτυρίες περιοίκων για τους κινδύνους Το ρεπο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…