-250 gr μανιτάρια στρογγυλά λευκά
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 μέτριες πιπεριές κέρατο κομμένες στη μέση και κατά μήκος στα 4
-2 μέτριες πιπεριές καυτερές κομμένες στη μέση και κατά μήκος στα 4
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά του γλυκού πελτές
-1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
-150 gr κρασί κόκκινο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο τριμμένο
Με καλά στυμμένο χαρτί καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και τα κόβουμε στα 2.
Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και ρίχνουμε το κρεμμύδι σοτάροντάς για 1-2 λεπτά ακόμα.(Μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι)
Προσθέτουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το μπαχάρι, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο ανακατεύοντας και μετά από 1 λεπτό δυναμώνουμε τη φωτιά στο δυνατό και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις πιεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο, καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.