Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών

Οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών

0

Δημοσιεύθηκε η σχετική ΚΥΑ


Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον καθορισμό των προϋποθέσεων, της διαδικασίας και των αρμόδιων αρχών για την πιστοποίηση των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών.

Όπως διευκρινίζεται στο άρθρο 3 της απόφαση προκειμένου ένας εγκατεστημένος στη χώρα μας οινοπαραγωγός να χαρακτηρίζεται ως «ανεξάρτητος μικρός οινοπαραγωγός» κατά την έννοια της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 93Γ του ν.2960/2001 (Α΄265) οφείλει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. α) Η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου να μην υπερβαίνει τα χίλια (1.000) εκατόλιτρα. Ως ετήσια συνολική παραγωγή οίνου θεωρείται η μέση ετήσια παραγωγή για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες αμπελοοινικές περιόδους, σύμφωνα με όσα ειδικότερα καθορίζονται στις παραγράφους 2, 3, και 4 του παρόντος άρθρου. Ως αμπελοοινική περίοδος νοείται κάθε διαδοχική περίοδος 12 μηνών από την 1η Αυγούστου έως 31η Ιουλίου. Στην περίπτωση οινοπαραγωγού που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά λαμβάνεται υπόψη η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή, κατά δήλωσή του, η οποία πρέπει να υπολείπεται του ως άνω ορίου, β) Στην περίπτωση αποστολής προϊόντων στη Δημοκρατία της Μάλτας, η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000 εκατόλιτρα κρασιού.

2) Είναι νομικώς και οικονομικώς ανεξάρτητος από οποιονδήποτε άλλον οινοπαραγωγό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…