Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης των Σχεδίων Βελτίωσης

Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης των Σχεδίων Βελτίωσης

0

Δημοσιεύτηκε η σχετική ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που προβλέπει αύξηση της αποζημίωσης για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης και των ενδικοφανών προσφυγών των επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.5 του Υπομέτρου 4.1 «Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Την απόφαση υπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Στύλιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ι. Τσακίρης και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδης.

Στόχος της ΚΥΑ  αποτελεί η επίσπευση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των «Σχεδίων βελτίωσης», μέσω της απασχόλησης και εκτός ωραρίου εργασίας των γεωτεχνικών αξιολογητών. Με αυτό το σκοπό αυξήθηκε κατά 50% το ετήσιο όριο αποζημίωσης των αξιολογητών από τα 2.400 στα 3.500 ευρώ.

Επιπλέον ορίζεται η αμοιβή ανά αξιολόγηση αίτησης στήριξης στα 60 ευρώ και  καθορίζεται  το όριο της αμοιβής των μελών των Επιτροπών Ενδικοφανών Προσφυγών στα 80 ευρώ ανά συνεδρίαση.  Επισημαίνεται πως κάθε συνεδρίαση θεωρείται ολοκληρωμένη μετά από την εξέταση τουλάχιστον 12 ενστάσεων.

Η συνολική δαπάνη για τις αποζημιώσεις των αξιολογητών ανέρχεται μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ για το έτος 2023 και μέχρι του ποσού των 130.000 ευρώ για το έτος 2024. Ποσό που καλύπτεται από τις πιστώσεις της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…