Â
-300 γρ. ρύζι
-1 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
-1 καρότο τριμμένο
-1 φινόκιο τριμμένο
-1 κρεμμύδι ξερό
-2-3 τούφες ρόκα
-1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
-1/2 φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα ανάλατη
-1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1 κ.γ. δυόσμο
-Αλάτι
-Πάπρικα γλυκιά
-2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
Αρχικά, βράστε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζωμό λαχανικών. Όσην ώρα γίνεται αυτό, καθαρίστε το καρότο, το φινόκιο, τη ρόκα και την πιπεριά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μούλτι τα λαχανικά, την αμυγδαλόψιχα και το βρασμένο ρύζι και αλέστε τα. Βάλτε σε ένα μπολ τα παραπάνω, προσθέστε τη φρυγανιά, το δυόσμο, αλάτι και πάπρικα και ανακατέψτε καλά. Αφού πλάσετε το μείγμα σε μπιφτέκια, τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές ή εναλλακτικά τα τηγανίζετε.