Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μετατίθεται η ημερομηνία της νέας τοποθέτησης σημαίας στο «Αυγό»

Μετατίθεται η ημερομηνία της νέας τοποθέτησης σημαίας στο «Αυγό»

0
eaas avgo

Η ΛΑ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης ζήτησε από την ΕΑΑΣ συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες και οι προμήθειες

 
 
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και οι ‘’ Φίλοι της Σημαίας Ν. Ξάνθης’’, ύστερα από το πρόσφατο έγγραφο της ΛΑ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, αναφορικά με την εξέλιξη του θέματος της τοποθέτησης της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας (7Χ10μ) σε πυλώνα 18μ ,στο υψηλότερο σημείο που υπέρκειται της πόλης Ξάνθης (ύψωμα «Σταύρος Τσακίρης- Αυγό»), αναγκάζονται να μεταθέσουν για αργότερα την ημερομηνία ολοκλήρωσης, που είχε ανακοινωθεί για την 4η Οκτωβρίου, προκειμένου να προσκομιστούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν (αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα), για την απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων Ξάνθης και Κομοτηνής .( 15η ΕΒΑ και ΛΑ’ Εφορεία )
Ενημερώνουν επίσης ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε κοινή αναγνώριση στο ύψωμα, 5 μελών των ‘’Φίλων της Σημαίας’’ με τους αρχαιολόγους που ορίστηκαν, για την επιτόπια εξέταση του υπάρχοντος στις ΒΔ παρυφές «Φρουριακού Περιβόλου Ρωμαϊκών- Υστερορωμαϊκών Χρόνων ». Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες και προμήθειες υλικών και υπάρχει η ετοιμότητα έναρξης της τοποθέτησης του ιστού. Συντάσσεται το τοπογραφικό διάγραμμα για να σταλεί στην ΛΑ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Όπως μάλιστα τονίζει η ΕΑΑΣ Ξάνθης, η ανταπόκριση σε εισφορές, υπήρξε μεγάλη, από Φορείς, Συλλόγους , Ενώσεις και τους 255 κατοίκους της Ξάνθης ,αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε, να ανέρχεται σε 4.745 ΕΥΡΩ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…