Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο «αίμα» στο σωματείο καφέ – μπαρ

Νέο «αίμα» στο σωματείο καφέ – μπαρ

0
palia poli trapez1-web

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Ανδρέας Ιντζές αλλά ανανεώθηκε πλήρως το Δ.Σ του σωματείου

 
 

Στα σχέδιά τους η διεκδίκηση μείωσης των δημοτικών τελών και η διεύρυνση του σωματείου σ’ όλο το νομό με εγγραφή νέων μελών

 
 
Με νέο «αίμα» από νέους επαγγελματίες εμπλουτίστηκε το 5μελές Δ.Σ. του σωματείου καφέ – μπαρ του νομού μας στις εκλογές που διεξήχθηκαν αρχές Σεπτέμβρη και κατά την διάρκεια των γιορτών της Παλιάς Πόλης. Και όπως είναι φυσικό και με νέα σχέδια για την υπεράσπιση συμφερόντων του κλάδου αλλά και την διεκδίκηση μιας σειράς αιτημάτων του.
 
Πρόεδρος παραμένει ο Ανδρέας Ιντζές – Άλλαξαν οι υπόλοιποι
Το νέο 5μελές διοικητικό συμβουλίου του σωματείου εκλέχθηκε με την ψήφο 40 εκ των 60 εγγεγραμμένων μελών του, δίνοντας και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στον προηγούμενο πρόεδρο κ. Ανδρέα Ιντζέ που πλειοψήφησε και επανεκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος με ψήφο των υπολοίπων εκλεγμένων στο Δ.Σ. Επίσης εκλέχθηκαν και ανέλαβαν τα αντίστοιχα αξιώματα: Αντιπρόεδρος , ο Χαράλαμπος Δαργανάκης (Αερικό), Γραμματέας, ο Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (Νόστος), Ταμίας, ο Αβραμίδης Χαράλαμπος (Ντίλι), Αν. Γραμματέας , ο Δημητρακάκης (Εμπάργκο).
 
Σχέδια για διεύρυνση του σωματείου σ’ όλο το νομό
Μέσα στα σχέδια του ανανεωμένου σωματείου είναι να εντάξει την δυναμικότητά του όλα τα καφέ– μπαρ και τις καφετέριες του νομού που αριθμούνται σε 150 περίπου. Να σημειώσουμε ότι σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα καφενεία. Όπως αναφέρει ο κ. Ιντζές το 5μελές ξεκινά με νέα δυναμική αξιοποιώντας και την εμπειρία με στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου , να επιλύσει προβλήματα και να διεκδικήσει αιτήματα.
 
Θα ζητήσουν μείωση των δημοτικών τελών
Πρώτο και βασικό αίτημα είναι η μείωση των δημοτικών τελών που όπως λέει ο κ. Ιντζές- είναι υπέρογκα και υπό τις παρούσες συνθήκες δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους επαγγελματίες του κλάδου που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν και δημιουργείται έτσι ένας τεράστιος κύκλος οφειλετών στο δήμο. Έτσι σκοπεύουν να ζητήσουν εγγράφως από την νέα δημοτική αρχή να επανεξετάσει το ζήτημα και να κάνουν μια νέα διαπραγμάτευση επί των τελών. Σημειωτέον ότι τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι καταστηματάρχες στην Α. Ζώνη (πλατεία Αντίκα Δαγκλή, κέντρο) είναι 55 ευρώ το τ.μ. Υπενθυμίζουμε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς επίσης και με τις εταιρείες Πνευματικών Δικαιωμάτων. Είναι σύνηθες άλλωστε εταιρείες να ζητούν αναστολή λειτουργίας από το δήμο αρκετών καταστημάτων όταν δεν τα βρίσκουν στο …τσεκ που τους κόβουν για να πληρώσουν επειδή χρησιμοποιούν μουσική και το σωματείο στοχεύει να δραστηριοποιηθεί και σ’ αυτό το φλέγον ζήτημα για τα μέλη του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…