Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

0

Υλικά για τη ζύμη:

-½ κιλό αλεύρι

-1 αβγό

-2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

-Αλάτι

-Ρίγανη

-1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση

-5 μέτριες ντομάτες

-300 γραμμ. Φέτα

-200 γραμμ. Ξινομυζήθρα

-πιπέρι,

-2 πιπεριές ψιλοκομμένες

-βασιλικός

-1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

-1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε φύλλο το ένα κομμάτι και το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε τα τυριά, την πιπεριά, τον βασιλικό, τις ντομάτες κομμένες ροδέλες. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.

Ανοίγουμε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι και κλείνουμε τη γέμιση από πάνω. Κάνουμε στη μέση έναν κύκλο με ποτήρι, από τον οποίο ξεκινούμε να χαράζουμε τα κομμάτια προς τα έξω.

 

 

  • Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Για τη γέμιση: – 350 γρ. σπανάκι – 2 φρέσκα κρεμμυδάκια – άνηθος –…
  • Κρεμμυδένια πίτα

    Για το Φύλλο -450 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -100 ml. ελαιόλαδο -2 gr. μαγιά ξηρή στι…
  • Ρολό με τυριά

    -450g αλεύρι -125ml νερό -125ml γάλα -2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι -15g μαγιά -4 κουταλιέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και κάρι

-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ. -3 – 4 κουτ. σούπας…