Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει η αυλαία του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου

Ανοίγει η αυλαία του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου

0
theatro xanthi

Την Κυριακή 10 Αυγούστου η πρώτη παράσταση για το Καλοκαίρι του 2014

 

Θα δοθούν παραστάσεις, αλλά πολύ λιγότερες από αυτές που είχαν προγραμματιστεί αρχικά

 
 
Μετά από την κινητοποίηση σχετικά για την έλλειψη πυρασφάλειας και την κριτική που δέχθηκε η Δημοτική Αρχή για αδράνεια όλο αυτόν τον καιρό, το Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να φιλοξενήσει, τον λίγο καιρό που απομένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θεατρικές παραστάσεις.
 
Με καλή θέληση όλα γίνονται
Ο μελετητής του δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησαν την μελέτη του έργου. Αφού όρισαν τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, η ΔΕΥΑΞ προχώρησε στην τοποθέτηση των καναλιών και των τεσσάρων πυροσβεστικών κουτιών.
Αν και το αμφιθέατρο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό πριν από κάθε παράσταση θα πρέπει να βρέχεται η γύρω περιοχή, ενώ η Πυροσβεστική θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο, όσο υπάρχουν πολίτες στο χώρο.
 
Ο δήμος αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους θιάσους
Μιλώντας στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μανόλης Φανουράκης σημειώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πυρασφάλεια του χώρου και αναμένουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των θιάσων και των συλλόγων.
«Ο χώρος είναι έτοιμος και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι εργασίες που ορίζονται από την σχετική μελέτη. Την Παρασκευή ενημερώσαμε όλους τους θιάσους και τους Συλλόγους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι οποίοι θα μελετήσουν το πρόγραμμά τους για να δουν ποιες ημερομηνίες τους βολεύουν».
Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως οι Ξανθιώτες, έστω και την τελευταία στιγμή, θα μπορέσουν να απολαύσουν κάποιες θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες, βέβαια, θα είναι αρκετά λιγότερες από αυτές που είχαν προγραμματιστεί αρχικά.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…