Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβυθάδα φούρνου με σάλτσα φέτας

Ρεβυθάδα φούρνου με σάλτσα φέτας

0

-½ κιλό ρεβίθια

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια

-2 κ.σ. «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό τριμμένο

-2 φύλλα δάφνης

-1 κούπα ελαιόλαδο

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την κρέμα φέτας

-125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό- μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά)

-300 γρ. φέτα

-1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 – 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.

Φτιάχνουμε την κρέμα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος – κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά.

«Σπάμε» τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Μαυρομάτικα φασόλια με μύδια

    -500 γρ. φρέσκα μύδια -200 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια -2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκ…
  • Κριθαρότο με λαχανικά

    -250gr κριθαράκι ολικής άλεσης -1 πιπεριά Φλωρίνης -1 καρότο -1 κρεμμύδι -2 σκελίδες σκόρδ…
  • Πράσα με πατάτες

    -1 κιλό πράσα, σε λεπτές φέτες ή λεπτές, μέτριου μήκους λωρίδες -3 μέτριες ντομάτες, τριμμ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα φασόλια με μύδια

-500 γρ. φρέσκα μύδια -200 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια -2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκ…