Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χαιρετισμός-μήνυμα της πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας κ.Ειρήνης Χαριτωνίδου με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Χαιρετισμός-μήνυμα της πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας κ.Ειρήνης Χαριτωνίδου με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

0

Φέτος, και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου,συμπληρώθηκαν και επίσημα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μεγάλου Φιλέλληνα ,Άγγλου Ρομαντικού Ποιητή, Λόρδου Βύρωνα!

Mία μεγάλη προσωπικότητα της Ελληνικής Επανάστασης, διεθνούς ακτινοβολίας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της, ακόμη και με τον πρόωρο θάνατό του, φουντώνοντας το κίνημα του Φιλελληνισμού που ήδη είχε αναπτυχθεί σε όλη την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο!

Ήταν αυτός που πρώτος καυτηρίασε, ανέδειξε και απαίτησε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στον φυσικό τους χώρο, ασκώντας έντονη κριτική στον βάνδαλο Λόρδο Έλγιν.

Οφείλουμε όλοι λοιπόν, να διατηρήσουμε ζωντανή την παρακαταθήκη και την μνήμη αυτού του μεγάλου Φιλέλληνα, τιμώντας τον όπως πραγματικά του αξίζει!

Η πόλη της Ξάνθης, ήδη από πέρυσι, την 25η Μαρτίου του 2023,”άνοιξε” πρώτη πανελλαδικώς τις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για τον Λόρδο Βύρωνα, αποδίδοντας τιμές στον τόπο ταφής του, στον οικογενειακό τάφο των Μπάιρον, στο Χάκναλ του Νότιγχαμ στην Αγγλία αλλά και στο μνημείο των Φιλελλήνων, στο “ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΑ”,, πλησίον του “Μονοπατιού της Ζωής”, στην Ξάνθη.

Το 2024,έχει ανακηρυχθεί επίσημα ,”Έτος Λόρδου Βύρωνα”, από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο μεγάλος αυτός Φιλέλληνας, τιμάται σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ανάμεσα στους Έλληνες που τόσο αγάπησε,  σε ηλικία μόλις 36 χρόνων!

Αιωνία του η μνήμη!

Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!

Ειρήνη Χαριτωνίδου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Επάρκεια του αντιγριπικού εμβολίου στα φαρμακεία της Ξάνθης  Ανεπάρκεια σε παιδικά εμβόλια…