Σχόλια 24/06/14

0
Κρύο –Ζέστη για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δύο όψεις είχε η εκτίμηση που έκαναν οι Συριζαίοι την περασμένη εβδομάδα για τις εκλογές. Συνήλθαν λοιπόν και συζήτησαν μεταξύ τους για τα αποτελέσματα, είπαν τις εκτιμήσεις τους και απήλθαν.
Θετικό θεώρησαν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στο νομό, ενώ αρνητικό αυτό των δημοτικών. Βέβαια το θετικό το εισέπραξε ο βουλευτής Ζεϊμπέκ ενώ το αρνητικό κανείς. Ως συνήθως βέβαια. Διότι λίγη μεν μουρμούρα για το Δήμο Ξάνθης υπήρχε, αλλά έγινε γιατί το αποτέλεσμα δεν άντεχε κάτι άλλο καθώς δική τους επιλογή ήταν ο Ανταμπούφης και έπρεπε να την δεχτούν και , εξάλλου, σε ποιον να διαμαρτυρηθούν; Βρήκαν τις δικαιολογίες, τα είπαν μεταξύ τους και πάει έκλεισε το θέμα. Μετά πέντε χρόνια πάλι…


 
Ερώτημα
Πώς και αγάπησε ξαφνικά τη Θράκη ο Τέρενς Κουίκ; Το ερώτημα έθεσε συμπολίτης μας ο οποίος διαβάζει για το “ενδιαφέρον ” του βουλευτή για την περιοχή μας και τη Ροδόπη και δικαιολογημένα απορεί. Βέβαια εμείς δεν απορούμε καθόλου. Διότι γνωρίζουμε ότι όλοι όσοι κατά καιρούς στο διάβα των χρόνων “ενδιαφέρθηκαν ” για τη Θράκη το έκαναν για ιδιοτελείς λόγους. Λόγους πολιτικούς ή οικονομικούς. Ο καθένας για πάρτη του. Βάζαν απλώς μπροστά το ενδιαφέρον τους για τη Θράκη για να κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά τους. Είναι απ΄αυτούς και ο Τέρενς λοιπόν που ξαφνικά μας αγάπησε σφόδρα. Τους έχουμε μάθει όμως όλους αυτούς που τάχα μου νοιάζονται για μας, αλλά χωρίς εμάς.


 
 Δεδομένη η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ
Η ρήξη στη ΔΗΜΑΡ είναι πλέον δεδομένη και σύντομα θα γίνει γνωστή και η διάσπαση αυτών που δεν συμφωνούν με την πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. ΄Ηδη προχθές παραιτήθηκαν τρία μέλη του κόμματος ( ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και δύο γραμματείς Νομαρχιακών επιτροπών), ενώ προς το Ποτάμι έχει οδεύσει ο Αχμέτ Ιλχάν από την Κομοτηνή. Παράλληλα η πλευρά της μειοψηφίας ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στην Επιτροπή Θέσεων , ούτε στην Οργανωτική Επιτροπή , ούτε στο συνέδριο. Τη στιγμή αυτή η ΔΗΜΑΡ διαθέτει 13 βουλευτές,  οι οποίοι ως γνωστόν δεν είχαν ενιαίες απόψεις για αρκετά και σοβαρά θέματα.


 
Τι κρίμα αλήθεια
Η Κυπριακή Δημοκρατία, η κυβέρνηση της χώρας αλλά και τα κόμματα, ΟΛΑ, της κυπριακής βουλής αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Αυτών τέλος πάντων οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα, πληρώνουν τους φόρους τους και τις υποχρεώσεις που καθορίζει η κυβέρνηση και με θλίψη βλέπουν και βγάζουν συμπεράσματα. Βλέπουν τις υπόλοιπες χώρες μια-μια να βγαίνουν από τον κλοιό του ΔΝΤ και να προχωρούν ελεύθερες από δανεικά και άλλες δεσμεύσεις. Που βλέπουν τα κόμματα να συναινούν και από κοινού να χαράσσουν πορεία επ΄ωφελεία της χώρας και του λαού. Με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια που ποτέ δεν γίνονται πράξεις. Τελευταίο παράδειγμα, βροντερό, η Κύπρος. Η οποία με υποδειγματικό τρόπο δούλεψε στην κατεύθυνση της κοινής συνεργασίας. Δεξιοί, κεντρώοι, κομμουνιστές, άφησαν πίσω ότι τους χώριζε σε ιδεολογικό επίπεδο και ενωμένοι αποφάσισαν να σώσουν την πατρίδα τους. Τα ίδια έκαναν και άλλοι λαοί. Μόνο εμείς εδώ δεν μπορούμε δυστυχώς και βολοδέρνουμε μέσα στη μιζέρια και την ανυποληψία της πολιτικής και των πολιτικών μας.
Τι κρίμα αλήθεια…


 
Ενοποίηση ταμείων και άλλα
 Η αρχή του 2015 θα βρεί τη χώρα μας με την ενοποίηση των Ταμείων σε έναν ενιαίο φορέα. ΄Ετσι θα δημιουργηθούν τρία μεγάλα Ταμεία. Αυτό για τους εργαζόμενους , το ΙΚΑ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ για τους αγρότες. Τέλος, όπως ελέχθη αρμοδίως το 2014 είναι η τελευταία χρονιά για το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Καταργείται οριστικά. Και κάτι τελευταίο και ευχάριστο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Από 1ης Ιουλίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών.


«Προστατευμένη τέχνη»
Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες της πόλης μας που πήγαν να επισκεφτούν την Δημοτική μας Πινακοθήκη, αλλά βρήκαν…την πόρτα κλειστή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι επισκέπτες –μη έχοντας δει το μικρό χαρτάκι που ζητά να πατήσουν το κουδούνι- συνεχίζουν την περιπλάνηση τους φεύγοντας απογοητευμένοι από το διατηρητέο κτίριο. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούν αυτή την μέθοδο για λόγους ασφάλειας. Όπως και να έχει όμως, καλό θα είναι να βρεθεί άμεσα κάποια λύση.
Γ.Τ.


 
Καλά νέα
Υποχωρεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του 2013 η επιδημία HIV στην Ελλάδα, η οποία είχε παρουσιάσει σημαντική αύξηση στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών, το 2011, πιθανότατα και χάρη στην άμεση αντιμετώπιση και την επέκταση των προγραμμάτων παρέμβασης σ’ αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.
Την ίδια στιγμή, συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τον ορισμό της από το Υπουργείο Υγείας η συντονιστική επιτροπή αντιμετώπισης της HIV επιδημίας στους ΧΕΝ.  Να σημειώσουμε ότι στην επιτροπή συμπεριλαμβάνονται όλοι οι κρατικοί φορείς, αλλά και οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της χρήσης ουσιών καθώς και της  πρόληψης και αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης.
Γ.Τ.


 
Δήμος και κάτοικοι μαζί
 Η προσέγγιση της συμπολίτισσας που απέστειλε φωτογραφίες της περιοχής του Ευμοίρου για να καταδείξει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οργιώδης βλάστηση και παράλληλα να στηλιτεύσει την αδράνεια του δήμου στην περιοχή εντάσσεται μέσα σε μία φιλοσοφία εθελοντισμού και ενεργοποίησης και από την πλευρά των πολιτών, και αυτό αποτυπώνει το γνήσιο ενδιαφέρον για την περιοχή. Η ίδια σημειώνει δηλαδή ότι πρέπει ο δήμος μαζί με τους κατοίκους να αναλάβουν τον καθαρισμό της περιοχής και δεν περιορίζεται σε κατηγορίες απλώς για τα κακώς πεπραγμένα του δήμου. Όταν μας νοιάζει ο τόπος μας, όταν θεωρούμε και τη γειτονιά μας σπίτι μας, τότε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει κι εμείς να βάλουμε το «χεράκι» μας με εθελοντισμό και συνεργασία και παράλληλη βέβαια μαζική πίεση προς τις αρχές για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Ε.Δ.


 
Μουσική γιορτή
 Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά η ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στην Ξάνθη, που πλημμύρισε νότες και κέφι κυρίως τους δρόμους της Παλιάς Πόλης και έδωσε μια ευκαιρία να υποδεχθούμε το καλοκαίρι στην πόλη με ζωντάνια και… νέο αίμα! Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές, αλλά και σε όλους όσους στήριξαν για μια ακόμη χρονιά το νέο θεσμό της πόλης.
Ε.Δ.


 
 Τα καπρίτσια του καιρού…
 Μας έχει τρελάνει ο καιρός με τα καπρίτσια του. Κοντεύει να βγει ο Ιούνιος και ακόμη δεν λέει να στρώσει. Κάθε μέρα βροχή. Το καλοκαίρι μας ξέχασε μάλλον …και δεν λέει να μας επισκεφτεί! Και αν εμάς μας εκνευρίζει που δεν μπορούμε να πάμε για ένα μπάνιο βρε αδελφέ, να μας δει για λίγο ο ήλιος, να χαλαρώσουμε, σκεφτείτε τι νεύρα και τι απόγνωση έχουν οι επαγγελματίες που περιμένουν να ζήσουν από τη θάλασσα. Που έχουν μαγαζιά και δουλειές στις παραλίες. Ειδικά στην περιοχή μας που το καλοκαίρι είναι τόσο μικρό!
Αλλά, καιρός είναι αυτός ποιος μπορεί να τα βάλει μαζί του!
Μ.Ξ.


 
 Ανείπωτη τραγωδία και πάλι στη θάλασσα του Μυρωδάτου
 Ένα παιδί μόλις 12 χρονών πνίγηκε μπρος στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της μάνας του! Ακόμη δεν έκανε καλοκαίρι και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή! Ένας ακόμη πνιγμός προστίθεται στην μακριά λίστα! Πέρσι άλλος ένας πνίγηκε και πάλι στο Μυρωδάτο και ένας 32χρονος έμεινε παράλυτος από βουτιά. Πρόπερσι ένας άλλος πνίγηκε στα Μάγγανα. Τι θα γίνει; Δεν περνά καλοκαίρι χωρίς να έχουμε και από ένα τουλάχιστον περιστατικό πνιγμού. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συνέβησαν σε οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν δηλαδή ναυαγοσώστη. Άρα δεν έχουμε το άλλοθι ότι φταίει ο δήμος ή η πολιτεία που δεν μας παρέχουν ασφάλεια. Έτσι αν φας τον αγλέουρα και πιεις τον Βόσπορο και μπεις για μπάνιο φταις εσύ…Αν δεν ακούς τις υποδείξεις του ναυαγοσώστη και κάνεις επικίνδυνα ακροβατικά αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου. Αν δεν ξέρεις μπάνιο και ξανοίγεσαι, το ίδιο! Και πολλά άλλα…Η θάλασσα έχει τους κανόνες της και πρέπει να τους σεβόμαστε…Είναι πολύ κρίμα η χαρά της θάλασσας να μετατρέπεται σε οδύνη του χαμού ανθρώπινων ζωών
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…