Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έσβησε… 60 κεράκια ο ΚΟΞ!

Έσβησε… 60 κεράκια ο ΚΟΞ!

0
kox epeteios

Τα εξηκοστά «γενέθλια» γιόρτασε ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης

 

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο στην προσπάθεια μας» δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Π. Κουτσουρίδης

 
 
 Αρκετοί Ξανθιώτες «αγκάλιασαν» τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Κ.Ο.Ξ., ο οποίος με νέα πλέον Διοίκηση και πρόσωπα στο Δ.Σ., θα επιχειρήσει να επαναφέρει τον σύλλογο στις παλιές του δόξες και την πορεία που διέγραψε και τον έκανε γνωστό στο Πανελλήνιο.
Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια λειτουργίας και για το λόγο αυτό οι παράγοντες του συλλόγου διοργάνωσαν εκδήλωση στην οποία υπήρξαν και ορισμένες βραβεύσεις σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στο παρελθόν στα τμήματα water polo (υδατοσφαίριση) ή στην κολύμβηση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (20/06) στο bar restaurant «Oxyzen» (1ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους) όπου παρευρέθηκαν περίπου 100 προσκεκλημένοι. Παλιοί κολυμβητές, ¨πολίστες¨, προπονητές αλλά και παράγοντες των διοικήσεων του παρελθόντος έδωσαν το «παρών» μαζί με φίλους του ξανθιώτικου συλλόγου, σε μία βραδιά με αρκετές εκπλήξεις και «happenings».
Στο χώρο υπήρχε γιγαντοοθόνη όπου προβαλλόταν βίντεο με αρχειακό υλικό προηγούμενων ετών, με φωτογραφίες από παλιούς παίκτες, δελτία που χρονολογούνταν σχεδόν… μισό αιώνα πριν και διάφορα άλλα στιγμιότυπα, αλλά και κειμήλια του ΚΟΞ. (μετάλλια, κύπελλα κ.α.).
Στην όμορφη βραδιά, τους παρευρισκόμενους συνόδευαν οι νότες από τη μουσική του «Moonwalk Jazz Trio» που είχε αναλάβει την ψυχαγωγία, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις απονομές που αφορούσαν τους παλαίμαχους κολυμβητές Χρήστο Καλαντζή και την Γκιζέμ Μπαράν, την Ομάδα water polo του ΚΟΞ της σεζόν 1995-1996 και την πρώτη ομάδα υδατοσφαίρισης (1960), την οποία εκπροσώπησε ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα.
 
«Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Ξανθιώτες»
 Για την… ανασύνταξη δυνάμεων και τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον ΚΟΞ μίλησε στο «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτσουρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Π.Κ.: «Σίγουρα όπως όλες οι νέες προσπάθειες που γίνονται σε αθλητικά σωματεία, έτσι και αυτή είχε και έχει δυσκολίες. Χρειάζεται αρκετό τρέξιμο ώστε να μπορούμε να διατηρούμε τακτοποιημένα και οργανωμένα τα διάφορα ζητήματα, κάτι που πιστεύω τα καταφέρνουμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Από εκεί και πέρα το θετικό για εμάς είναι ότι συναντούμε μεγάλο ενδιαφέρον και βλέπουμε ανταπόκριση από τον κόσμο, όχι μόνο από παλιούς κολυμβητές και παλαιότερα μέλη, αλλά κυρίως από νεότερους, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει – για τους δικούς του λόγους ο καθένας – να επιστρέψει στον αθλητισμό μέσα από οποιοδήποτε σπορ. Το ευχάριστο είναι ότι προς το παρόν το κολυμβητήριο λειτουργεί και όπως φαίνεται θα συνεχίσει τη λειτουργία του και τη νέα σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν στο πλευρό μας τόσο με το ξεκίνημα της προσπάθειάς μας όσο και στην πρόσφατη εκδήλωση για τα «γενέθλια» των 60 χρόνων λειτουργίας του Κ.Ο.Ξ», είπε αρχικά ο κ. Κουτσουρίδης, ο οποίος ανέφερε και τα τμήματα που λειτουργούν στον ΚΟΞ:
Π.Κ.: «Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, προαγωνιστικό και αγωνιστικό κολύμβησης και η ομάδα υδατοσφαίρισης (water polo) ανδρών που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.(ανάλογα με την αναδιάρθρωση και τις κατηγορίες όπως θα τις ορίσει η Ομοσπονδία)».
* Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης στα τηλ. 2541068131 και 6937580669.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χάλκινο Μετάλλιο για τον Αντώνη Παπαδόπουλο του ΠΗΓΑΣΟΥ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στον αγώνα ΜΑΡΑΘΩΝ Ορεινής Ποδηλασίας Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το …