Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

0

-5 φύλλα κρούστας

-4 αυγά

-1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

-1,5 κιλό γάλα

-1,5 ποτήρι ζάχαρη + 4 κουταλιές έξτρα

-1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

-4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

-2 βανίλιες

-120 γρ βούτυρο αγελαδινό

-άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Κρατάμε μία κούπα γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το γάλα που έχουμε κρατήσει και με προσοχή αδειάζουμε το μείγμα στο καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να πήξει. Όταν πήξει κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τα φύλλα ένα ένα, αφού πασπαλίσουμε το καθένα με ζάχαρη και κανέλα. Ρίχνουμε τη γέμιση χλιαρή και στρώνουμε.

Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα, 2κ. σούπας σπορέλαιο και 2 κ.σ. ζάχαρη για να κάνει κρούστα και ψήνουμε 50 λεπτά στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…