Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχεται η β’ φάση ”Stem Girls on Tour”

Έρχεται η β’ φάση ”Stem Girls on Tour”

0

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου από τις 12:00 – 19:00 και στις 14 Απριλίου από τις 11:00 – 14:00 στον χώρο του Xanthi TechLab


Οι Αμερικανικές Γωνιές Xanthi Techlab & Thessaloniki TechLab με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν την δεύτερη φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος για εφήβους «Stem Girls on Tour», τηρώντας την δέσμευση για ενδυνάμωση των νέων μέσω της εκπαίδευσης στον τομέα STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Με τη συμμετοχή 15 μαθητριών ηλικίας 12 -17 ετών, αυτή η νέα φάση είναι σχεδιασμένη να προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων στον κόσμο του αύριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια σε 3 θεματικές ενότητες:

  1. Ρομποτική & Προγραμματισμός
  2. Εικονική Πραγματικότητα
  3. Γραφιστικός Σχεδιασμός

Η πρώτη φάση του προγράμματος, είδε 35 νέες να εξερευνούν τον κόσμο του STEM στο Thessaloniki TechLab. Από αυτές, 10 μαθήτριες θα αναλάβουν τον ρόλο του εκπαιδευτή, μεταφέροντας τις γνώσεις και το πάθος τους στις συνομήλικες τους στο Xanthi TechLab.

Οι ημερομηνίες και ώρες που θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι 13 Απριλίου από τις 12:00 – 19:00 και 14 Απριλίου από τις 11:00 – 14:00, στον χώρο του Xanthi TechLab, Πλ. Διοικητηρίου 1Α, Ξάνθη 671 00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν.

Η ηλικία των συμμετεχόντων είναι 12-17 ετών και η δήλωση εγγραφής γίνεται μέσω του επίσημου συνδέσμου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBMae33EzDKKyciKNgv4WNiJ0cENmareW39GkmQLRHuZSNFQ/viewform

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Θεωρούμε απαράδεκτο να μετακυλίονται οι ευθύνες και η ανεπάρκεια του Υπουργείου σε όλη την εκπαιδευτική αλυσίδα»

Με δηκτική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ξάνθης θίγει το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων Ανακοίνωσε ε…