Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στιφάδο με θαλασσινά

Στιφάδο με θαλασσινά

0

-4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

-1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

-2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

-1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι

-3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

-1 συσκευασία ντομάτες σε κύβους μικρού μεγέθους

-2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

-1 φύλλο δάφνης

-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

-12 μύδια, καθαρισμένα

-1/2 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα

-1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια 3/4 της ίντσας

-250 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες

-2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

-Μάραθο ψιλοκομμένο

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μάραθο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί, τους κύβους ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 15 λεπτά.

Ανακατέψτε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια και τα κυδώνια να αρχίσουν να ανοίγουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Ανακατέψτε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και τα χτένια. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες και τα χτένια να ψηθούν και τα μύδια να ανοίξουν εντελώς, περίπου 3-4 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Ανακατέψτε το μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…