Ελιόπιτα

0

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. baking powder

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

1/2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

165 ml ανθρακούχα σόδα

4 κουταλιές σουσάμι

Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω!

Παραλλαγή: μπορείτε να βάλετε ξερό αντί για φρέσκο κρεμμύδι, να παραλείψετε τον μαιντανό και τον δυόσμο και να βάλετε 2 κ.σ. ξερή ρίγανη. Βγαίνει εξίσου υπέροχη!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…