Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οι νέοι δήμαρχοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Οι νέοι δήμαρχοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

0
ekloges

 Κέρδισε η Τσανάκα στην Καβάλα και ο Μαμσάκος στη Δράμα, αφήνοντας πίσω τους νυν δημάρχους. Αλλαγή «σκυτάλης» στο δήμο Νέστου. Παραμένει ο Καδή Ισμέτ στον Ίασμο

 
 
Μεγάλες ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στον Δήμο Καβάλας, η γιατρός (πνευμονολόγος) Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη νέα δήμαρχος, με ποσοστό 57,6% και πέρασε στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος, δικηγόρος Κωστής Σιμιτσής, που έλαβε ποσοστό 42,3% παραδίδει τη “σκυτάλη” ύστερα από δυο θητείες στον Δήμο Καβάλας. Ο κ. Σιμιτσής υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις εκλογές.
Σε “θρίλερ” μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίχθηκε η αναμέτρηση στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον δήμο Παγγαίου, όπου νέος δήμαρχος εξελέγη ο επιχειρηματίας Φίλιππος Αναστασιάδης, με ποσοστό 50,08% έναντι 49,9% του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη. Η διαφορά τους «έκλεισε» στις 74 ψήφους.
Στη Δράμα, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% και έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλό του Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έλαβε το 50,82% των ψήφων. Ο κ. Μαμσάκος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατήλθε ως ανεξάρτητος στην εκλογική αναμέτρηση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στον πρώτο γύρο ο Κυριάκος Χαρακίδης πήρε προβάδισμα με 40,75%, αλλά τελικά ο αντίπαλός του που είχε συγκεντρώσει μόλις 26,82% αναδείχθηκε νικητής.
Στο δήμο Νέστου δήμαρχος αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, αφήνοντας πίσω με 45,15% το νυν δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη. Στον επίσης γειτονικό, από την άλλη πλευρά, δήμο Ιάσμου, ο Καδή Ισμέτ θα συνεχίσει στο δημαρχιακό θώκο, αφού προηγήθηκε του Κυριάκου Αμούτζα με 51,24%. Στο δήμο Ορεστιάδας τον νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Μούζας, ο οποίος υπερίσχυσε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με 58,39%.
Παραμένει δήμαρχος Θάσου ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ με 57,22%. Ο Αθανάσιος Βίτσας θα είναι ο νέος δήμαρχος Σαμοθράκης που ήρθε δεύτερος την πρώτη Κυριακή με 35,5% έναντι της Χρυσάνθης Μόραλη- Αντωνάκη, που πήρε 37,37%, αλλά τελικά υπερίσχυσε με 52,15%.
Στον Δήμο Κομοτηνής, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 57,11%. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη και ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,4%.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…