Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κάνουν «ταμείο» οι βουλευτές του νομού

Κάνουν «ταμείο» οι βουλευτές του νομού

0
kalpi eyroeklgon

Ικανοποίηση και από τους τρεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Προβληματισμός για την πρωτιά του DEB. Πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους Κοντός – Ζεϊμπέκ. Αιχμές κατά τρίτων από τον Σαλτούρο

 
 
Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο «Ε» σε γενικές γραμμές και για διαφορετικούς λόγους οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Δημήτρης Σαλτούρος αποτιμώντας και αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα που εκπροσωπούν καθώς και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό και στην περιφέρειά μας. Ο μεν Α. Κοντός κατά γενική ομολογία είναι απολύτως δικαιολογημένος – αν και είναι πολύ συγκρατημένος στις δηλώσεις του – σ’ ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθότι ο συνδυασμός που επικράτησε στην περιφέρεια (Γ. Παυλίδης) όσο και στους δήμους Ξάνθης – Αβδήρων και Τοπείρου είναι φίλα προσκείμενοι στην γαλάζια παράταξη ωστόσο η χαρά του μετριάζεται – όπως είναι φυσικό – από την δύναμη που κατέγραψε το DEB στο νομό που άφησε δεύτερη τη ΝΔ . Απ’ την πλευρά του ο Χ. Ζεϊμπέκ κάνει λόγο για «αρχή της ανατροπής» το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του σε πρώτο κόμμα ωστόσο αποδίδει σε «δημοκρατική έκφραση» την δύναμη που κατέγραψε το DEB στον νομό παρότι μείωσαν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ο Δ. Σαλτούρος δηλώνει ιδιαιτέρα ικανοποιημένος με το ποσοστό της ΕΛΙΑΣ πανελλαδικά στο νομό μας κάνει λόγο για αναγνώριση της υπεύθυνης στάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και αφήνει αιχμές για τη στάση κάποιων που έπαιξαν «προσωπικά παιχνίδια»
 
Α. Κοντός, βουλευτής ΝΔ: «Συγχαρητήρια σ’ όσους εκλέχθηκαν στους δήμους και στην Περιφέρεια»
kondos“Συγχαρητήρια σ’ όσους εκλέχθηκαν στους δήμους και στην Περιφέρεια. Ελπίζω και εύχομαι να έχουν τη δύναμη και την όρεξη να δουλέψουν για το καλό του τόπου. Ο τόπος μας χρειάζεται την προσπάθεια όλων μας Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να δουλέψουμε γι αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα τη διαχρονικής σχέσης που έχουμε με τον κόσμο. Σ’ ότι αφορά το μήνυμα των ευρωεκλογών πιστεύω ότι αυτό είναι : «πολιτική σταθερότητα». Να σημειώσω επίσης ότι είναι ανησυχητικό το φαινόμενο της αύξησης των δυνάμεων της ΧΑ,. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει και να το αντιμετωπίσουμε με πολιτικούς όρους. Σ’ ότι αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ξάνθη θεωρώ ότι χρήζει εμπεριστατωμένης ανάλυσης και αυτό θα γίνει σε επόμενο χρόνο ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος της μειονότητας”.
 
 Χ. Ζεϊμπέκ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Πιστεύω στην δημοκρατία και στην ελεύθερη πολιτική έκφραση του κόσμου »
 
 
zeimbek xoysein«Είναι η αρχή της ανατροπής. Είναι η πρώτη φορά που ένα αριστερό κόμμα κατατάσσεται πρώτο και καταγράφει τέτοιες δυνάμεις. Είναι πολύ σοβαρό αυτό το μήνυμα και για την Ευρώπη καθώς δείχνει ότι η αλλαγή θα ξεκινήσει απ την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιώσει τη διαφορά και τώρα βάζει ως στόχο την αυτοδυναμία. Παρόλο τον πόλεμο που δεχτήκαμε και την λασπολογία απ’ όλα τα κόμματα. Θεωρώ ότι και στην τοπική αυτοδιοίκηση αναπτύχθηκε μια μεγάλη δυναμική και έσπασε το ψυχολογικό φράγμα. Σ’ ότι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο νομό μας και την επικράτηση του DEB προσωπικά πιστεύω στην δημοκρατία και στην ελεύθερη πολιτική έκφραση του κόσμου».
 

 

Δημήτρης Σαλτούρος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: “Ειδικότερα για το αποτέλεσμα στον τόπο μας, την Ξάνθη, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος…”
 
saltouros dimitris“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσον αφορά την ΕΛΙΑ, δημιουργεί μία σαφή δυναμική. Καταδεικνύει ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες ο κόσμος της κεντροαριστεράς είναι έτοιμος να συσπειρωθεί γύρω από τον ιστορικό και αυθεντικό εκφραστή του. Η εκ νέου ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης είναι για εμάς ευθύνη και καθήκον, όπως ακριβώς είναι ευθύνη και καθήκον η επιβίωση και η προοδευτική ανάπτυξη της Ελλάδας και του Λαού της. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η ιστορικά υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της κρίσης, μετά το αναμενόμενο και δικαιολογημένο σοκ, αρχίζει να αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό Λαό. Ειδικότερα για το αποτέλεσμα στον τόπο μας, την Ξάνθη, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Είναι γνωστό ότι η ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθιστά το ποσοστό του 7 % της Ελιάς πολύ μεγαλύτερο στην ουσία. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία, όλους εμάς που παρά τις δυσκολίες και το βαρύ κόστος, κρατήσαμε ψηλά με παρρησία, ευθύνη και αξιοπρέπεια τη σημαία της παράταξης, προτάσσοντας το συλλογικό καλό, έτσι όπως γνήσια και ειλικρινά το αντιλαμβανόμαστε, έναντι των προσωπικών επιδιώξεων. Γιατί δυστυχώς υπήρξαν και αυτοί που έπραξαν το αντίθετο. Αυτοί που έσπευσαν να κρυφτούν πίσω από τις λευκές σημαίες της άνευ όρων παράδοσης των αξιών μας. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον απαιτεί συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς και με πραγματική διάθεση προσφοράς. Σε αυτήν τη διαδικασία το παρελθόν δεν πρέπει να μας δεσμεύει αλλά σίγουρα πρέπει να μας διδάσκει. Και δικαιωνόμαστε όσοι εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δυναμώνει όσο δυναμώνει η χώρα. Γιατί έχουμε συνδέσει συνειδητά την πορεία μας με αυτήν της πατρίδας μας”
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…