Υλικά για το κέικ
-3 αυγά
-2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλιτζ. ζάχαρη
-1 φλιτζ. γάλα
-2 φλιτζ. αλεύρι
-1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πλήρης
-1 φλιτζ. γάλα σε σκόνη (χωρίστε το σε 3/4 και 1/4)
Για το σερβίρισμα
Φλούδες σοκολάτας
50γρ κουβερτούρα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ετοιμάστε δυο φόρμες ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μείγμα να δείχνει ότι γυαλίζει και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί. Προσθέστε το κορν φλάουερ, το ξύδι και το κακάο και ανακατέψτε.
Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα κυκλικά στις φόρμες ψησίματος έτσι ώστε να έχει διάμετρο 18 με 20 εκατοστά στην κάθε μια και διαμορφώστε το με μια σπάτουλα για να έχει όγκο στην περιφέρεια.
Βάλτε τις φόρμες στον φούρνο στους 120 βαθμούς και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Μετά σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο (μια ώρα τουλάχιστον).
Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.
Βάζετε σε πιατέλα τον ένα δίσκο της Πάβλοβα, απλώστε με σπάτουλα ομοιόμορφα την κρέμα και τοποθετήστε προσεκτικά τον δεύτερο δίσκο που έχετε ψήσει. Γαρνίρετε τοποθετώντας στη μέση λίγη από την κρέμα, και από πάνω φλοίδες σοκολάτας. Λιώνετε την κουβερτούρα και κάντε γραμμές σοκολάτας στην επιφάνεια.