Ολοήμερη «Galle»ρί καφέ και φαγητού

0

Το καλαίσθητο και μοντέρνο νέο στέκι που δεσπόζει στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στεγάζεται σε μια εξ ολοκλήρου ανακαινισμένη παλιά καπναποθήκη, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την απόλαυση του καφέ αλλά και του προσεγμένου φαγητού και του ποτού από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Απέναντι από την Πλατεία Μπαλτατζή, το καλαίσθητο κτίριο που έδωσε ζωή στην μέχρι πρόσφατα έρημη καπναποθήκη και άλλαξε όλη τη γειτονιά με τον προσεγμένο και ιδιαίτερο νυχτερινό φωτισμό του, είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του παλιού και γνωστού Κώστα Γκαλέτζου.

Όπως μας είπε ο κ. Γκαλέτζος: «το «Galle» αποτελεί την καινούργια μας πρόταση για τον ξανθιώτη και το έφτιαξα με το γιο μου Απόστολο που είναι και υπεύθυνος του μαγαζιού. Πρόκειται για  ένα σύγχρονο και μοντέρνα σχεδιασμένο και διακοσμημένο χώρο που ο πελάτης μπορεί να απολαύσει από το πρωί τον καφέ του, το μεσημέρι το γεύμα του και το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ το ποτό του. Στον πρώτο όροφο λειτουργεί το καφέ και στον δεύτερο το εστιατόριο. Η μουσική είναι απαλή και τα πιάτα που προσφέρουμε έχουν ιδιαίτερες γεύσεις για τους νέους αλλά και για όσους νιώθουν νέοι. Είναι ένα νεανικό μαγαζί που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες».

Το πρωινό πρόσωπο των χώρων του «Galle» είναι ξεχωριστό με το φως του ήλιου να τρυπώνει απ’ τα πολλά παράθυρα και να παιχνιδίζει με τα υπέροχα χρώματα των τοίχων αλλά και της επίπλωσης. Η ήρεμη ατμόσφαιρα και η απαλή μουσική, ηρεμούν τον επισκέπτη απ’ την πρώτη στιγμή ενώ η άνεση των καθισμάτων και η μυρωδιά του καφέ που προσφέρεται στον πρώτο όροφο, τον αγκαλιάζει ζεστά φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απόλαυση.

Η λευκή επίπλωση του δευτέρου ορόφου, επιτρέπει την αντανάκλαση των ηλιαχτίδων και τα ξύλινα δοκάρια της οροφής βοηθούν στο ταξίδι στο χρόνο που το μόνο που μπορεί να τον φέρει στο σήμερα είναι τα μεγάλα, πλούσια σε γεύσεις και υλικά πιάτα με τις ξεχωριστές μοντέρνες γεύσεις.

Η νυχτερινή όψη του κτιρίου παραπέμπει σε άλλες εποχές που μόλις περάσεις το κατώφλι του σε παίρνουν μαζί τους κι αφήνεσαι στην απόλαυση του ποτού κάτω απ’ τον απαλό και διακριτικό φωτισμό του χώρου.

Μια μοντέρνα, σύγχρονη αλλά και «ταξιδιάρικη» επιλογή περιμένει όλους τους ξανθιώτες για ιδιαίτερες εξόδους και ξεχωριστές βραδιές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Περί …δήμου σκιάς

    «Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …
  • Ο πατέρας των φυλακισμένων

    Το σωφρονιστικό σύστημα και η παιδεία ενός κράτους, είναι κομμάτια του καθρέφτη του πολιτι…
  • Θα το κάνουν;

    Αρχή νέας χρονιάς το 2007. Και στην αφετηρία αυτής της νέας χρονιάς, η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» …
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί …δήμου σκιάς

«Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …