Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

0

Crash test για την κυβέρνηση και για τα συνδικάτα αποτελεί η σημερινή γενική απεργία με αιχμή το Ασφαλιστικό. Στην κρισιμότερη φάση της εισέρχεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση καθώς σήμερα δοκιμάζονται οι κοινωνικές αντοχές στο θέμα αυτό που θα κρίνουν και το εύρος της μεταρρύθμισης. Μιας μεταρρύθμισης που δεν έχει σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο καθώς κάθε φορά διαμορφώνεται αναλόγως με τις κοινωνικές αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό και οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δίνουν μεγάλη σημασία στην επιτυχία της γενικής απεργίας καθώς από τη μαζικότητα της συμμετοχής θα κριθούν πολλά σχετικά με το περιεχόμενο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι το απεργιακό μέτωπο διευρύνεται με τη συμμετοχή δικηγόρων γιατρών πολιτικών μηχανικών και δημοσιογράφων που εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην ενοποίηση των ταμείων τους.
«Όλοι στους δρόμους…
…προτρέπει το Εργατικό Κέντορ Ξάνθης που ήταν επί ποδός όλες αυτές τις μέρες, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ για το συντονισμό της απεργιακής κινητοποίησης στο νομό. Έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις και συζητήσεις τόσο με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και κλαδικές όπως με την Ομοσπονδία Νομαρχιακών υπαλλήλων.
Ο κ. Παπαχρήστου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ορίζει ως τόπο συνάντησης το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10 το πρωί και καλεί όλους τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην σημερινή απεργία. Θα ακολουθήσει πορεία και θα εκδοθεί ψήφισμα: «Πρόκειται για ένα καυτό θέμα και οι εργαζόμενοι πρέπει να μην ολιγωρήσουν. Κρίνεται το ασφαλιστικό και το εργασιακό τους μέλλον. Πρέπει να’ ναι όλοι εκεί».
Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων υπαλλήλων Περιφερειών κ. Γιώργος Πετράκης, μας πληροφορεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο αναμένεται να ξεπεράσει το 60%: «Οι εργαζόμενοι δέχονται μεγάλη πίεση. Τα εργασιακά μας δικαιώματα συνεχώς περιστέλλονται. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια σχετικά με τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Αντιδρούμε σ’ ένα ασφαλιστικό σύστημα που αυξάνει τα όρια ηλικίας , μειώνει τις συντάξεις δεν προστατεύει τους εργαζόμενους. Παλεύουμε για μας και για τις νεώτερες γενιές, για αυτό και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…