-1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
-1 πακέτο λαζάνια
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-2 πράσα
-1 αυγό
-1 ματσάκι άνηθο
-250-300 γρ. φέτα
-4-5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι και πιπέρι
-Για τη μπεσαμέλ: 120 γρ. βούτυρο (5-6 κ.σ.)
-100-120 γρ. αλεύρι (5 κ.σ.)
-1,2 lt φρέσκο γάλα
-Τριμμένο μοσχοκάρυδο
-Αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το αυγό και τα τυριά.
Για την αραιή μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις ψηθεί το αλεύρι (όχι να σκουρύνει), προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρό). Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι σχετικά αραιή για να μας βοηθήσει στο ψήσιμο. Επίσης και το σπανάκι δεν το θέλουμε να στεγνώσει, χρειαζόμαστε τα υγρά του για να ψηθούν τα λαζάνια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ταψί απλώνουμε 2 κουτάλες από τη μπεσαμέλ και την πρώτη στρώση λαζάνια. Βάζουμε την πρώτη στρώση σπανάκι. Βάζουμε λίγη ακόμα μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα λαζάνια. Κρατάμε αρκετή μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί η τελευταία στρώση από λαζάνια. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45-50 λεπτά.