Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Η θέση αδειανή …όμως το έργο του παρακαταθήκη

Η θέση αδειανή …όμως το έργο του παρακαταθήκη

0

Μια θέση αδειανή…μια φωτογραφία, λίγα λουλούδια… υποκαθιστούν την απουσία…του Γιώργου Ταβουλτσίδη που έφυγε τόσο ανεπάντεχα πρόωρα από τη ζωή αφήνοντας ένα δυσβάσταχτο κενό στους οικείους του και στο σύλλογο Ποντίων, στον οποίο αφιέρωσε κάθε ικμάδα της δυναμικής δραστηριότητάς του υλοποιώντας ιδέες και οράματα και καθιστώντας τον έναν από τους πιο ζωντανούς συλλόγους πανελλήνια. Η θέση του αδειανή στο πάνελ, όμως η αύρα της παρουσίας του αισθητή στην συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης μνήμης και τιμής,  που πραγματοποίησε ο σύλλογος Ποντίων για να τιμήσει «τον αδελφό» και το έργο του: «Τα οράματα του φίλου Γιώργου θα οδηγούν το δρόμο μας», η δήλωση του νυν προέδρου κ. Μακρίδη καταδεικνύει την αναγνώριση του μεγέθους της προσφοράς του.

Κατάμεστη η αίθουσα του συλλόγου Ποντίων, από φίλους μέλη του συλλόγου, συνοδοιπόρους αλλά και φορείς και εκπροσώπους φορέων: εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου, δήμαρχος Βιστονίδας , ο αντινομάρχης κ. Ταρενίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης, ο στρατηγός υποδιοικητής του Δ΄Σ.Σ. ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος του Διοικητού της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του βουλευτής κ. Τσαλίδης, ο πολιτευτής κ. Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ που προσήλθαν να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν ένα λόγο παρηγοριάς στους οικείους του. Κεντρικός ομιλητής στη εκδήλωση ένα φίλος του ο πρώην στρατηγός του Δ.Σ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Καραβάς ο οποίος θύμισε στους παρισταμένους το έργο που άφησε πίσω του τόσο στην ενασχόλησή του με τα κοινά από το 1974 όσο και στο σύλλογο Πόντιων που διετέλεσε πρόεδρος από το 1988 ως το 2006, αναδεικνύοντας το πάθος και το δυναμισμό του χαρακτήρα και την αφοσίωσή του στους στόχους και τα οράματά του.

Γιώργος Ταβουλτζίδης: Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην υπηρεσία των συμπολιτών του

Η ενασχόλησή του με τα κοινά αρχίζει από το 1974, πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Τοξοτών συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Εθελοντών «ΑΓΑΠΗ» και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής επιτροπής των Θ.Λ.Ε. Ήταν εκλεγμένος στο σωματείο εργαζομένων της ΕΒΖ όπου εργάστηκε επί 30 χρόνια  και ήταν εκπρόσωπος στο Ε.Κ.Ξ.

Το 1978 εκλέγεται σύμβουλος στην κοινότητα Τοξοτών, επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς το 1982. Το 1988 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του συλλόγους Ποντίων και το 1994 πρόεδρος που παραμένει μέχρι το 2006. Στο χώρο αυτό αφιέρωσε τον εαυτό του. Στα έργα του καταγράφονται: Η διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου το 1994, η ανέγερση μνημείου προσφυγικού ελληνισμού στην Ξάνθης το 1997, καταγραφή της ποντιακής ιστορίας και διδασκαλία της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έργο που συνεχίζεται ακόμη. Δημιουργία τμημάτων νεολαίας  και γυναικών, δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης Παλιννοστούντων και προγράμματα κοινωνικής εργασιακής ένταξης των παλιννοστούντων. Ταξίδεψε με την διακομματική επιτροπή της Βουλής στη Νότια Ρωσία και στη Γερμανία, την Κύπρο. Εξελέγη μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων και διετέλεσε μέλος του Π.Σ. Αν. – Μακ – Θράκης της Πανποντιακής Ομοσπονδίας. Συμμετείχε ως  μέλος της επιτροπής για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού ζητήματος. Διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Ποντιακού ελληνισμού. Η ανιστόρηση  της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος υπήρξε ένα από τα πιο μεγάλα του οράματα του όπως και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου…οράματα  που αποτελούν παρακαταθήκη για τους επόμενους…

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και 15 αριστούχοι παιδιά – μελών του συλλόγου – θεσμός, που έχει καθιερωθεί από το σύλλογο Ποντίων, εκπληρώνοντας έτσι  μια επιθυμία του  Γιώργου Ταβουλτσίδη που έθετε σε προτεραιότητα σ’ ότι αφορά στη νεολαία. Για το λόγο αυτό το δεύτερο σκέλος της ομιλίας του κ. Καραβά ήταν αφιερωμένο στην Εκπαίδευση στον Πόντο

Βραβεύτηκαν

1.Χρηστίδου Χριστίνα, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ

2.Χαραλαμπίδου Μαρία Νομική Σχολή ΔΠΘ

3.Αζίδου Βερόνικα Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων ΔΠΘ

4. Κομνηνός Γεώργιος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ

5. Μακρίδου Όλγα Τμήμα Ιστορίας – Εθνολογίας ΔΠΘ

6.Κουϊμτσίδου Παρθένα Τμήμα Διοίκησης & Οικονομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

7. Μιχαηλίδης Γεώργιος Μαθητής Λυκείου 18,7

8.Χαϊ΄τιδης Θεοδόσιος Μαθητής Λυκείου 18.5

9. Ξανθοπούλου Γεωργία Μαθήτρια Γυμνασίου 19,5

10. Ατανίδου Ελευθερία Μαθήτρια Γυμνασίου 19,5

11.Κομνηνού Φωτεινή Μαθήτρια  19

12. Ζουμπουλίδου Μαρία Δόμνα Μαθήτρια Λυκείου 18,1

13.Αμεπριάδου Καλλιόπη ΤΕΙ εισαγωγή – Τμήμα Διατροφολογίας

14.Κιουρκτσόγλου Μαρία

15.Χρόνης Εμμανουήλ Γ’ Γυμνασίου

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νομικό κενό για τη βιοαιθανόλη

Πως χαρακτηρίζετ…