-7 φύλλα κρούστας
-375 γραμμάρια αβγά (7-8 αυγά)
-250 γραμμάρια ζάχαρη
-1 δόση βανίλια σκόνη
-125 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
-375 γραμμάρια καρύδια
-1 κουταλάκι κανέλα
-20 γραμμάρια κακάο
-½ κουταλάκι baking powder
-¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
-Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
-300 γραμμάρια νερό
-450 γραμμάρια ζάχαρη
-25 γραμμάρια γλυκόζη
-Φλούδα από ½ λεμόνι
-1 ξυλάκι κανέλας
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Σε ένα μικρό multi χτυπάτε τα καρύδια έτσι ώστε ούτε να είναι χοντροκομμένα αλλά ούτε και σκόνη. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα καρύδια, το κακάο, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα, την βανίλια και το baking powder και ανακατεύετε.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί 28 εκατοστών καλά σε όλη την επιφάνεια και στα τοιχώματα.
Απλώνετε ένα-ένα τα 7 φύλλα κρούστας αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μείγμα με τα καρύδια στο μείγμα με τα αυγά σιγά-σιγά και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε, από κάτω προς τα πάνω, με κυκλικές κινήσεις.
Απλώνετε προσεχτικά την γέμιση πάνω στα φύλλα και με ένα μικρό μαχαίρι κόβετε τα φύλλα που περισσεύουν περιμετρικά. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 170ο κελσίου για 40-45 λεπτά. Όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά για να προσθέτετε το ζεστό σιρόπι.
Για το σιρόπι τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε ζεστό το σιρόπι στην καρυδόπιτα, την οποία έχετε αφήσει να κρυώσει αρκετά.