Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

«Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

0
katolisthiseis

«Λίμνες» τα χωράφια στον κάμπο – Οι αγρότες θα κάνουν επανασπορά

 

Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Γοργόνα κατέστρεψε φυτώρια καπνού

 
«Μουσκεμένο» ήταν το φετινό Πάσχα αφού έβρεχε σχεδόν ασταμάτητα όλο το τελευταίο τριήμερο – Μ. Παρασκευή – Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα – με εξαίρεση κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η πιο βροχερή μέρα ήταν η Μ. Παρασκευή που έβρεχε δυνατά όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Όπως είναι φυσικό οι συνεχείς βροχοπτώσεις άφησαν …απόνερα πίσω τους ήτοι: πλημμυρισμένα χωράφια στον κάμπο και κατεστραμμένες νέες καλλιέργειες και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο στην ορεινή ζώνη του νομού ενώ αι εκεί υπήρξαν ζημιές στα φυτώρια του καπνού και σε καλλιέργειες πατάτας από τις βροχοπτώσεις αλλά και την σφοδρή χαλαζόπτωση!
 
Λίμνες τα χωράφια στον κάμπο – Οι αγρότες θα κάνουν επανασπορά
Τρεις μέρες μετά τις Πασχαλιάτικες νεροποντές και τα χωράφια στον κάμπο του νομού μας μοιάζουν με μικρές λίμνες αφού τα νερά δεν έχουν «τραβήξει» σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα πολλές φρεσκοοργωμένες και φρεσκοσπαρμένες καλλιέργειες όπως του ηλίανθου, βαμβακιού ή καλαμποκιού να χρειάζονται επανασπορά. Τούτο σημαίνει νέα έξοδα για τους αγρότες και αύξηση του κόστους παραγωγής. Επίσης τα σιτάρια έχουν …γείρει από την βροχή και το χαλάζι όμως αυτό δεν ανησυχεί τους αγρότες αφού οι καλλιέργειες είναι «δεμένες» όπως λένε. Σε λίγες μέρες όμως και όταν «τραβήξουν» τα νερά θα εκτιμήσουν αν πρέπει να κάνουν επανασπορά σε κάποιες καλλιέργειες ή όχι.
 
Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο
Με …χωματόδρομο έμοιαζε ο δρόμος Ξάνθης – Σταυρούπολης από το 1ο χιλιόμετρο και μετά καθώς η βροχή είχε κατεβάσει χώματα στο δρόμο ενώ σε κάποια σημεία κατά μήκος του δρόμου είχαν γίνει κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να έχουν πέσει βράχια και χώματα στο οδόστρωμα. Όπως μας πληροφορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Μύκης κ. Τζαμπάζ Ριτβάν η τεχνική υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν επιληφθεί από την πρώτη στιγμή και έχουν καθαρίσει το οδόστρωμα απ’ τις φερτές ύλες στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Ωστόσο σημειώνει ότι τα δύο μηχανήματα (γκρέιντερ) που έχει ο δήμος δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που παρατηρούνται μετά από βροχοπτώσεις σε δύσβατους οικισμούς όπως το Διάσπαρτο ή η Γοργόνα, ενώ την ίδια στιγμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης χειριστή (το γνωστό πρόβλημα που αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας). Επίσης – όπως αναφέρει ο κ. Τσαμπάζ – εκτός του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταστροφές και σε καλλιέργειες και συγκεκριμένα στα φυτώρια καπνού και στα πατατοχώραφα λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης την Παρασκευή ιδιαίτερα στην Γοργόνα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…