Σχόλια 24/04/14

0
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν εγκρίνει τους «κύκλους» που συναλλάσσεται η Σαμπιχά, προτιμά άλλους κύκλους….εξ ανατολών


 
 
Βάρβαρο έθιμο
 Για άλλη μια φορά οι νεοέλληνες βίωσαν μέσω ενός εθίμου, μια βάρβαρη πραγματικότητα η οποία μάλιστα έχει και θύματα. Πρόκειται όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, για το έθιμο της εκτόξευσης κροτίδων το βράδυ της Ανάστασης. Το οποίο έθιμο συνεχίζεται κάθε χρόνο με την ανοχή Αστυνομίας, κληρικών και άλλων.
Όλοι αυτοί ανέχονται την διαιώνιση του βάρβαρου εθίμου που σκορπά θάνατο και ακρωτηριασμούς επί δικαίων και αδίκων.
Δηλαδή, πολλές φορές τα θύματα είναι απλοί χριστιανοί οι οποίοι πάνε στην εκκλησία και φεύγουν τραυματισμένοι!
Επιτέλους, πόσοι ακόμη θα πρέπει να χαθούν, να ακρωτηριαστούν για να σταματήσει αυτή η αντιχριστιανική βαρβαρότητα;
«Ε»


 
Πυροβολισμοί χαράς ή θανάτου;
 Και ένα άλλο έθιμο, αυτό των πυροβολισμών στους γάμους και την Ανάσταση έχουμε, αλλά μόνον στην Κρήτη. Και σ’ αυτό το έθιμο έχουμε ανθρώπινα θύματα όπως έγινε προχθές στην Ανάσταση σε χωριό του Ρεθύμνου.
Κι αυτό ανεξήγητο για μας και ακατανόητο εν πολλοίς. Βρεθήκαμε σε μια τέτοια ιστορία ως θεατές σε γάμο και «πιάσαμε» τοίχο για την αποφυγή κάποιας αδέσποτης σφαίρας.
Κι αυτό το έθιμο θα πρέπει να σταματήσει διότι χάνονται ζωές τελείως άδικα γιατί κάποιοι ανόητοι θέλουν να κάνουν το «κομμάτι»τους δείχνοντας δήθεν ανδρισμό.
«Ε»


 
Συζήτηση για τη Θράκη
 Σχετικοί, άσχετοι μίλησαν για τη Θράκη αυτές τις ημέρες στα κανάλια. Και τι δεν είπαν και τι δεν ακούστηκε. Και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ που έδειχνε χαμένος, ξαφνιασμένος και ζαλισμένος για την όλη ιστορία με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Γιατί αυτή ήταν η αιτία.
Το μπες- βγες της Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια η προσπάθεια να μπαλώσει η ηγεσία την ενέργειά της αυτή που απέδειξε ότι αποφάσισε χωρίς πλήρη ενημέρωση και στοιχεία. Και ακόμη χειρότερο, πως στη συνέχεια με αστείες αιτιολογήσεις προσπάθησαν να καλύψουν την πρώτη γκάφα.
Γενικώς ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μούσκεμα και εκτέθηκε αρκετά και σίγουρα θα έχει εκλογική ζημιά από τη συμπεριφορά του αυτή, όπως και με την άρνηση του Λαζόπουλου μετά από μέρες συζήτησης.
Γι’ αυτό λοιπόν το θέμα της Σαμπιχά, μίλησαν διάφοροι. Και είπαν απίθανα και τρελά πράγματα που κυριολεκτικά εμάς τους Θρακιώτες μας κούφαναν! Τέτοια άγνοια της πραγματικότητας και της ιστορικής αλήθειας! Μάλιστα κάποιοι (Σκουρλέτης) είπε και υπερβολές έως ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
-Μύλος η υπόθεση γενικώς και ειδικώς!….
«Ε»


 
Καθρέπτης
 Σχεδόν όλοι μας, πολίτες ή κομματικοί σχηματισμοί έχουμε ανάγκη να κοιταχτούμε σ’ έναν πολιτικό ή κοινωνικό «καθρέπτη» κάνοντας τη θαρραλέα και συνειδητοποιημένη αυτοκριτική μας.
VEN.KAR.


 
Ασχετοσύνη και υπερβολές
 Ανακάλυψαν τη Θράκη τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης! Σχετικοί, λίγοι και άσχετοι πολλοί. Λένε, λένε και ξαναλένε πράγματα απίθανα αλλά και απίστευτα! Είναι για γέλια και κλάματα το τι ακούστηκε. Ξαφνικά μας θυμήθηκαν και πάλι. Για να βγάλουν δηλώσεις και να κάνουν αναλύσεις. Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό εν τέλει.
Γιατί όταν προσεγγίζεις ένα θέμα επιδερμικά και ξαφνικά χωρίς να το έχεις αναλύσει τα προηγούμενα χρόνια, τότε σίγουρα βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα και κάνεις επιπόλαιες έως επικίνδυνες κινήσεις. Τότε, καταφεύγεις σε ορισμούς και αφορισμούς και τα λάθη διογκώνονται.
Οι εξερευνητές της Θράκης που τώρα μας ανακάλυψαν κάτι τέτοιο είναι…
«Ε»


 
Πάει για ξεμπλοκάρισμα
 Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται η παρέμβαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Εμπόρων, Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στο θέμα των οικοπέδων ΔΕΡΑΣ.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ξάνθης δια του προέδρου της, Σωτήρη Τσιακίρογλου με στόχο την εξεύρεση λύσης και την απεμπλοκή της υπόθεσης από τις γνωστές γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Έτσι, η Ομοσπονδία Ξάνθης προσκάλεσε τη ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γιώργος Καβαθάς ανταποκρίθηκε άμεσα και την Τρίτη επισκέφθηκε τον χώρο συνοδευόμενος από κλιμάκιο ειδικών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που διαθέτουν εμπειρία στο όλο θέμα.
Θετική λοιπόν η νέα εξέλιξη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βιοτέχνες ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρξει λύση για την συνέχιση των διαδικασιών της ίδρυσης του βιοτεχνικού πάρκου Ξάνθης.
«Ε»


 
Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ αναγνώρισε η Eurostat
 Και με τη βούλα της Eurostat, η Ελλάδα έχει πιστοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία της χώρας για έξοδο από το Μνημόνιο, και παγιοποίηση της επιστροφής της στις αγορές για απευθείας δανεισμό.
Όπως ανακοίνωσε και επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης η Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ανέρχεται στα επίπεδα των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013.
Η ανακοίνωση έρχεται στην επέτειο των τεσσάρων ετών από την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, με το σχετικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, στις 23 Απριλίου του 2010.


 
«Ξεφούσκωσε» το κίνημα αλληλεγγύης
 Σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε το φετινό Πάσχα η …αλληλεγγύη των συμπολιτών μας αφού οι συμπολίτες μας δεν επέδειξαν την ίδια ζέση προσφοράς σε τρόφιμα. Δεν γέμιζαν τα καλάθια στα πολυκαταστήματα και οι οργανώσεις οι σύλλογοι και οι φορείς που έχουν αναπτύξει δράση σ’ αυτό το τομέα δυσκολεύτηκαν πολύ και δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στην ζήτηση καθότι μπορεί το ενδιαφέρον σε προσφορά να ήταν μειωμένο ωστόσο οι ανάγκες όχι. Όπως έμαθα ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε 120 δέματα και η Ομάδα Αλληλεγγύης εξαντλώντας όλα τα αποθέματα του Κοινωνικού της Παντοπωλείου μοίρασε τρόφιμα σε 270 περίπου οικογένειες. Γενικώς διαφαίνονται σημάδια κούρασης καθώς και ένα «ξεφούσκωμα» του Κινήματος Αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς. Όταν η Αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός γίνονται αγγαρεία…άστα να πάνε!
Μ.Ξ.


 
Άνοιξαν οι ουρανοί και…οι δρόμοι
 Η τετραήμερη βροχόπτωση ήταν αρκετή ώστε να προκληθούν προβλήματα στα οδοστρώματα της πόλης. Σε κάποια σημεία μάλιστα έσκασε μέρος του δρόμου, τα οποία αποκαταστήθηκαν με την γνωστή «θεραπεία των μπαλωμάτων». Ένα από αυτά ήταν στην συμβολή των οδών Καπνεργατών και Βουλγαροκτόνου, όπου το βράδυ της Τρίτης τοποθετήθηκε προειδοποιητικός κώνος για την επικινδυνότητα του σημείου, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης παρενέβη συνεργείο του δήμου για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Γ.Τ.


 
Ο κακός χαμός με το κοινωνικό μέρισμα
 Φωτιά έχουν πάρει οι λογιστές ανά την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι λογιστές που βρήκαν ενδιαφερόμενους να τους περιμένουν έξω από τα γραφεία τους το πρωί της Τρίτης, καθώς είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται μήπως το χάσουν ή αγωνιούν για το αν το δικαιούνται. Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες το μεσημέτι είχαν υποβληθεί συνολικά 345.000 αιτήσεις. Εξ αυτών έγιναν αποδεκτές οι 85.000 και οι δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά 65 εκατ. ευρώ, άλλες περίπου 130.000 απορρίφθηκαν και άλλες 130.000 βρίσκονται σε αναμονή.
Γ.Τ.


 
Ο υποψήφιος της μειονότητας στο ΣΥΡΙΖΑ
 Η περίπτωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου ξεσήκωσε θυελλώδη διάλογο που επεκτάθηκε σε ζητήματα εσωτερικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ, Θράκης και μειονότητας. Και βέβαια μίλησε κάθε πικραμένος, κάθε ευαισθητοποιημένος, κάθε σχετικός και κάθε άσχετος. Και βέβαια, το λιγότερο απρεπή ήταν η κριτική από στελέχη άλλων κομμάτων που θα πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους και να αφήσουν τις επιλογές των άλλων.
Ωστόσο, μετά από τόσο μελάνι που χύθηκε θα ήθελα να κάνω μόνο ένα σχόλιο. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε μέλος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο δεν εννοούσε τη Σαμπιχά. Η Σαμπιχά αποτελούσε μια προσπάθεια εκπροσώπησης μιας άλλης μειονότητας που ζει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η καταγωγή της από την Ξάνθη ήταν τυχαία. Επομένως, ο Μεστάν Οσμάν Ουμίτ δεν είναι διάδοχος, είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του προέδρου του κόμματος, που θέλησε να τιμήσει εκείνους που τον υποστήριξαν στην Ξάνθη σθεναρά. Αυτοί δεν ήταν οι Ρομά. Επομένως, χώρος για τη Σαμπιχά με την έννοια ενός άλλου συμβολικού μηνύματος συνέχιζε να υπάρχει και με την υποψηφιότητα Μεστάν (πχ η κενή θέση Λαζόπουλου…). Η θέση της νομαρχιακής βέβαια θα ήταν και πάλι η ίδια, αλλά αναρωτιέμαι, ακόμα κι αν τα μέλη της όπως δήλωσαν έχουν τη συνείδησή τους καθαρή, αν η εξέλιξη αποτελεί όντως νίκη.
Ε.Δ.


 
Συνεχίζεται ο θόρυβος στο ΣΥΡΙΖΑ
Αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την υπόθεση Σαμπιχά όσον αφορά στον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και η χθεσινή παραίτηση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και προέδρου της «ΤΕΞ» Αχμέτ Κιούρτ. Χθες τα αθηναϊκά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του ίδιου με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τις οποίες ο ίδιος είχε δημοσιεύσει στο twitter του και είχαν κυκλοφορήσει και η παραίτηση ήρθε αστραπιαία, αν και είχε ήδη ανακοινωθεί σε εκδήλωση στην Ξάνθη η υποψηφιότητά του από την προηγούμενη εβδομάδα και οι τόνοι που είχαν κρατηθεί χαμηλοί. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είχε δημοσιοποίηση τη σθεναρή στήριξή του στην υποψηφιότητα του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές. Του ιδίου ανακοίνωση παραίτησης δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι αργά το απόγευμα και πολλά από τα στελέχη του κόμματος τοπικά αγνοούσαν το συμβάν. Βέβαια, αν επιβεβαιωθεί θα είναι ενδιαφέρον να συνδέσουμε όλες τις εξελίξεις γύρω από την εν λόγω υποψηφιότητα.
Ε.Δ.



 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …