Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

0
library-books

Από το 2002 έως σήμερα έχουν δωρίσει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης 1715 βιβλία κάθε είδους

 

Το ζεύγος Κουράκου βραβεύεται για την 12χρονη ανιδιοτελή προσφορά του στην Στέγη γραμμάτων και τεχνών

 
 
Δημόσια ευχαριστία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης προς τον κ. Ευάγγελο και την κα Ελένη Κουράκου για την πολύτιμη προσφορά τους και το συνεχή εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δώδεκα χρόνια τώρα με 1715 τόμους βιβλίων, με αφορμή τα 241 βιβλία κάθε είδους που απέστειλαν στις 27 Μαρτίου. Ο κ. Μανώλης Φανουράκης, μάλιστα, πρότεινε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την πολύτιμη αυτή προσφορά, με σκοπό αυτό με την σειρά του να τιμήσει για λογαριασμό του Δήμου Ξάνθης την οικογένεια Κουράκου.
 
Πνευματικοί ευεργέτες της πόλης
Ο κύριος και η κυρία Κουράκου αγάπησαν την πόλη μας μετά από μια επίσκεψη και θέλησαν να την στηρίξουν με έναν πολύτιμο για αυτούς τρόπο. Έτσι, από το 2002 με σεμνότητα και σχεδόν αθόρυβα ο τέως Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μαζί με την σύζυγό του εμπλουτίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την βιβλιοθήκη με εγκυκλοπαίδειες, μυθιστορήματα, ελληνική λογοτεχνία, επιστημονικά εγχειρίδια, ξενόγλωσσα βιβλία και πολλά άλλα. Μάλιστα, οι ίδιοι θέλοντας να μείνουν μακριά από «τυμπανοκρουσίες», συνέχισαν την πνευματική τροφοδοσία της πόλης, χωρίς να δέχονται να αναγνωριστούν για το έργο τους.
Από την πλευρά του ο Δήμος, ως ελάχιστη ανταπόδοση και έκφραση εκτίμησης έχει δώσει το όνομα της οικογένειας Κουράκου σε μια πτέρυγα της βιβλιοθήκης, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει μνεία στην ανιδιοτελή αυτή προσφορά της οικογενείας σε σχετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
Σε σχετική ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης αναφέρεται πως: «Τα καινούρια βιβλία της επί σειρά ετών, συνεχούς και διαχρονικής δωρεάς, των κ. Ευάγγελου Κουράκου, τέως Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και της συζύγου του Ελένης Κουράκου Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας, εντάσσονται και ενσωματώνονται με τα άλλα βιβλία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, προς όφελος των αναγνωστών».
 
Ειδική πλακέτα θα αποδοθεί στο ζεύγος Κουράκου στις 4 Οκτωβρίου
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού για τη βράβευση με ειδική πλακέτα του Ευάγγελου και της Ελένης Κουράκου την 4η Οκτωβρίου για την πολύτιμη προσφορά τους στη Στέγη Γραμμάτων, θέλοντας να δείξει μια ελάχιστη αναγνώριση σε δύο ανθρώπους που για χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς στην πόλη μας, χωρίς να έχουν ποτέ ζητήσει και αποφεύγοντας μάλιστα κάθε είδους αναγνώριση ή αντάλλαγμα. Μάλιστα, επειδή θα είναι περίοδος που θα έχει πρωτοαναλάβει η νέα δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αμεληθεί.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…