Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι

Ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι

0

-500 γρ. πένες

1 κιλό σπανάκι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

300 γρ. φέτα τριμμένη

150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

3 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ψιλοκόψτε το σπανάκι αν είναι φρέσκο. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαραθούν, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον άνηθο και τη φέτα.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο, αφήστε τα σε δυνατή ένταση για να λιώσει το βούτυρο, ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά αραιή μπεσαμέλ.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε τα.

Αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε από πάνω το σπανάκι με τη φέτα. Σκεπάστε με την μπεσαμέλ, πασπαλίστε με το τριμμένο ρεγκάτο και ψήστε στους 180°C για 45 λεπτά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα και πράσα

1 κομμάτι χοιρινός λαιμός περίπου 1 κιλό 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1,5 κουταλιές βούτυρο 2 κου…