Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Γεμίσαμε ταβέρνες και τσιπουράδικα…

Γεμίσαμε ταβέρνες και τσιπουράδικα…

0
taverna 1

Ανθεί το επάγγελμα στην πόλη μας…Πάνω από 200 μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη πάνω από 500 στον νομό

 

Πλαφόν και μελέτη βιωσιμότητας προτείνει ο πρόεδρος τη ΟΕΒΕ

 

 
«Η κρίση θέλει καλοπέραση», είναι η επίκαιρη φιλοσοφική ρήση (κατά παράφραση με την φτώχεια αν και είναι συνώνυμα) και καθότι ο έλληνας την καλοπέραση την έχει συνυφασμένη με το «καλό φαϊ», αυτό σαν τάση μεταφράζεται στις άπειρες εκπομπές μαγειρικής με τις οποίες μας βομβαρδίζουν τα κανάλια αλλά και στην αναβάθμιση του άλλοτε παρεξηγημένου επαγγέλματος του μάγειρα σε σεφ που έφτασε να θεωρείται πλέον επιστήμων. Απ την άλλη μεριά η υψηλή ανεργία και η αποβιομηχάνιση στο τόπο μας σε συνδυασμό με την μόδα της μαγειρικής ωθεί όλο και περισσότερους στον κλάδο.
 
Κάθε γωνιά και ταβέρνα κάθε στενό και τσιπουράδικο…
Αυτό ως τάση καταγράφεται και στην πόλη μας όπου έχει παρατηρηθεί μια πραγματική έκρηξη τον τελευταίο καιρό σε νέα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως μαγαζιά που σερβίρουν φαγητό όπως τσιπουράδικα, γυράδικα και σουβλατζίδικα, κλασικές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάθε γωνιά και ταβέρνα κάθε στενό και τσιπουράδικο.
 
Πλαφόν και μελέτη βιωσιμότητας προτείνει ο πρόεδρος τη ΟΕΒΕ
Κι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους προέρχονται συνήθως από άλλα τελείως άσχετα επαγγέλματα! Την τάση αυτή επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου που μας πληροφορεί ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι πάνω από 200 μέσα στην πόλη και πάνω από 500 στο νομό και ότι κατά αντιστοιχία είναι κάθε 200 άτομα και ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μια αναλογία που δημιουργεί επισφάλεια για την βιωσιμότητα των νέων αυτών μαγαζιών. Γι αυτό ο κ. Τσιακίρογλου εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν και σ’ αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και η τοπική αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο: «Η μεγάλη ανεργία και η κρίση οδηγούν κυρίως του νέους να στραφούν στο κλάδο του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία. Παίζει ρόλο το ότι δεν χρειάζεται πτυχίο ή άλλου είδους εξειδίκευση. Στην πόλη μας και στο νομό μας έχουμε πολλά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος ανάλογα με τον πληθυσμό μας. Είναι θετικό να υπάρχει πλουραλισμός αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλαφόν για το πόσα μαγαζιά θα ανοίξουν σε κάθε περιοχή όπως γίνεται στην Ευρώπη. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει μια μελέτη βιωσιμότητας αυτών από το Επιμελητήριο για να καθοδηγεί τους επαγγελματίες».  
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής με σοκ και «ΔΕΟΣ»

 Επιδρομή στους επιτήδειους με νέα ψηφιακά όπλα και ειδική μονάδα Η καταπολέμηση της φοροδ…