Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 108 χαμόγελα επιτυχίας

108 χαμόγελα επιτυχίας

0
orkwmopsia dpth14

Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Καραθεοδωρή»

 

Πρώτος των πρώτων ο Μανώλης Παναγιώτης με βαθμό πτυχίου «Άριστα 8,77»

 
 
Μια θέση στην αγορά διεκδικούν από σήμερα 108 απόφοιτοι της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ξάνθης. Η τελετή της ορκωμοσίας τους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Απριλίου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Καραθεοδωρής» στην πανεπιστημιούπολη, σε μια αίθουσα, η οποία είχε πλημμυρίσει από θετική ενέργεια και εορταστική διάθεση.
Συγγενείς και φίλοι καταχειροκρότησαν περήφανοι του 38 νέους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους 17 Μηχανικούς Παραγωγής, τους 19 Αρχιτέκτονες, τους 8 Μηχανικούς Περιβάλλοντος και τους 26 Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς.
 
Γ. Παναγιωτόπουλος: Η επιτυχία σας εξαρτάται από εσάς
Λόγο προς τους απόφοιτους απηύθυνε ο Πρόεδρος τους Συμβουλίου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τους συνεχάρη, τους ευχήθηκε υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες που έγιναν τόσο από τους ίδιους τους σπουδαστές αλλά και από τους γονείς τους. «Το πτυχίο που θα πάρετε σας δίνει ένα εφόδιο για να βγείτε αύριο στον επαγγελματικό στίβο. Όπως όλοι οι στίβοι έτσι και ο επαγγελματικός στίβος είναι σκληρός. Είναι αγώνας. Τον αγώνα αυτό θα αγωνιστείτε και είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχετε διότι έχετε πάρει πτυχίο από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δεν πρέπει να απογοητευτείτε έστω και αν έχετε στην αρχή ή στο διάβα σας μια αποτυχία. Η ζωή είναι γλυκιά γιατί έχει και αποτυχίες. Σκεφτείτε ότι σήμερα, λόγω της κρίσης που περνάει η χώρα μας, ο αγώνας αυτός θα είναι δυσκολότερος. Παρά ταύτα όμως, από εσάς εξαρτάται και μόνο από εσάς να επιτύχετε» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και έκλεισε με την ευχή να μην λείψει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους.
 
Μητροπολίτης: Η ελπίδα της πατρίδας είναι στα χέρια των νέων
Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης παρέκαμψε το πρωτόκολλο και χαιρέτησε πρώτα τους απόφοιτους, ευχαριστώντας τους για την ευκαιρία που έδωσαν στους παρευρισκόμενους να χαμογελάσουν μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
«Σήμερα για την Θράκη γενικότερα, για την Ξάνθη, για την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου είναι μια ξεχωριστή μέρα και βέβαια ακόμα και οι καιρικές συνθήκες το μαρτυρούν αυτό. Χθες ήταν μια μουντή και σκοτεινή μέρα, ενώ σήμερα χαμογελάει, όπως χαμογελάμε όλοι μας. Σήμερα μας δώσατε την ευκαιρία να χαμογελάσουμε, κάτι που στις μέρες μας σπανίζει στα χείλη των ανθρώπων. Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε για την χαρά που μας δίνετε σήμερα και σας συγχαίρουμε για το ότι φτάσατε σε αυτή την ημέρα, συγχαίρουμε όμως και όλους εκείνους που κόπιασαν για να σας αναδείξουν προσωπικότητες και επιστήμονες, τους καθηγητές σας, αλλά και τους αφανείς ήρωες, τους γονείς σας, οι οποίοι σήμερα χαίρονται και ξεχνούν και τους κόπους και τις θυσίες που έκαναν για εσάς» σημείωσε ο Μητροπολίτης και συμπλήρωσε ορμώμενος από τα λόγια του κ. Παναγιωτόπουλου «ζωή χωρίς δυσκολίες δεν έχει και νόημα. Αγωνίζεται κανείς, ξεπερνάει της δυσκολίες και έτσι μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Και όπως λέει ο λαός μας, ο καλός καπετάνιος φαίνεται στις τρικυμίες».
 
Μ. Παναγιώτης: Η επιτυχία μου ανήκει και στις ομάδες που συνεργάστηκα
Με την σειρά του τον λόγο πήρε και ο πρώτος των πρώτων, ο Μανώλης Παναγιώτης του Βασιλείου, που αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Άριστα 8,77». «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που με βοήθησαν. Ειδικά για τους αρχιτέκτονες, οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες, συνεπώς η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και των ομάδων που συνεργάστηκα. Απλά έκανα καλές επιλογές» σημείωσε ο ίδιος σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …