Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χρειαζόμαστε επειγόντως ψυχίατρο!

Χρειαζόμαστε επειγόντως ψυχίατρο!

0
kentro psuxikhs ugeias xanthi

Στον «αέρα» η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ξάνθης, μετά την αποχώρηση του μοναδικού ψυχιάτρου

 

Τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάλυψης του κενού αναζητά ο Διευθυντής του Νοσοκομείου μαζί με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής

 
 
Ακόμα μια πληγή μετράει ο τομέας της υγείας της περιοχής μας, μετά την αποχώρηση του διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ξάνθης, Δημήτριο Μπασλή, ο οποίος αποτελούσε και το μοναδικό ψυχίατρο του Κέντρου. Ο κ. Μπασλής, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, πήρε άδεια μέχρι τα τέλη Μαΐου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν θα ξαναεπιστρέψει.
 
Στον αέρα η λειτουργία του Κέντρου
Σκοπός του Κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας, θεραπείας, πρόληψης, ψυχοκοινωνικής μέριμνας, συμβουλευτικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης στον τομέα της ψυχικής υγείας, εξυπηρετώντας μάλιστα πάνω από 3.500 άτομα ετησίως, καθώς καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού τόσο του Νομού μας, όσο και των όμορων Νομών.
Η ξαφνική αυτή αποχώρηση έχει διαταράξει την λειτουργία του Κέντρου, καθώς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να γράψει τα φάρμακα στους ασθενείς, αλλά ούτε και να προχωρήσει σε γνωματεύσεις. Τα νέα δεδομένα ανάγκασαν τους υπαλλήλους του Κ.Ψ.Υ. να ακυρώσουν, την Παρασκευή, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, καθώς και να παραπέμψουν κάποια περιστατικά συνταγογράφησης σε ιδιώτες.
 
Την καλύτερη δυνατή λύση αναζητά ο Πάσχου
Τα νέα δεδομένα όμως αναστάτωσαν και τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο οποίος από την Πέμπτη προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου.
«Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα. Είναι μια έκτακτη περίπτωση, η οποία με απασχολεί από χθες. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Βαγιόπουλο, αλλά δεν θέλω να δεσμευτώ ακόμη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο το Νοσοκομείο θα καλύψει τα κενά με καταπόνηση του προσωπικού μας, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο «Ε» ο κ. Πάσχου τονίζοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση αν διαταραχτεί η λειτουργία και η φροντίδα της ψυχικής υγείας.
 
Τα προβλήματα που δημιουργούνται
Πέρα από την παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας, το Κέντρο διαθέτει και ένα τομέα δραστηριοτήτων που εξυπηρετεί το νομικό σύστημα και αφορά Δικαστικές Συμπαραστάσεις, Ψυχιατρικές εκτιμήσεις –κατόπιν εισαγγελικής εντολής- και Ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, κάτι που θα επιβαρύνει παραπάνω τους δύο ήδη «υπερφορτωμένους» ψυχιάτρους της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…