-4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-4-5 μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
-3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
-100 ml κρασί κόκκινο
-2 κ.σ. ξύδι
-1 φύλλο δάφνης
-2 λίτρα ζωμό λαχανικών
-Αλάτι, Πιπέρι
-Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.