Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς τον φόβο της διαγραφής τους οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Νομού μας

Χωρίς τον φόβο της διαγραφής τους οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Νομού μας

0
apografh dimosion

Η καταγραφή τους πραγματοποιήθηκε εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν οι συνέπειες της ρύθμισης του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Κόβονται οι μισθοί των υπαλλήλων των Δήμων που δεν έχουν απογραφεί

 
 
Στο στόχαστρο ρύθμισης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που ψηφίστηκε και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, μπαίνουν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις που εποπτεύουν υπουργεία καθώς και ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Συγκεκριμένα, όσα ΝΠΙΔ δεν προχωρούν στην απογραφή του προσωπικού τους δεν θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση ή οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης, καθώς επίσης θα σταματήσει η μισθοδοσία όσων δεν απογράφονται αφού σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν.
 
Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση
Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη αναστέλλεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ.
Να σημειώσουμε ότι η αποστολή στοιχείων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο του 2013, ενώ δόθηκαν, μάλιστα, παρατάσεις επί παρατάσεων χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο, με έγγραφό του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις πειθαρχικές ευθύνες που έχουν στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για επίσπευση των διαδικασιών απογραφής του απασχολούμενου προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των υπουργείων, των δήμων και των περιφερειών.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2014, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προειδοποιούσε ότι αν δεν απογραφούν οι υπάλληλοι θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια θα απολυθούν. Εκείνη την περίοδο από τους 750 φορείς είχαν απογραφεί οι 361. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, στις αρχές του 2014, από τους 12.815 εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις είχαν απογραφεί 5.464.
 
Χωρίς προβλήματα ο Νομός μας
Σε επικοινωνία του «Ε» με τα Δημοτικά Καταστήματα του Νομού ενημερωθήκαμε ότι οι υπάλληλοι των Δήμων της περιοχής δεν απειλούνται από την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση καθώς η απογραφή τους έγινε εμπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήσανε τις απαραίτητες ενέργειες εντός των προθεσμιών που δόθηκαν, με αποτέλεσμα να μην εκκρεμούν αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους ζητήματα. Δυστυχώς, δεν έχουμε στοιχεία για τον Δήμο Τοπείρου, καθώς δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μας με την αρμόδια υπηρεσία.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…