Σχόλια 03/04/14

0
Μπαλτα-διά στη δημοκρατία


 
 
Οι Περιφερειακές
 Ευκολότερα είναι τα πράγματα στην σκακιέρα των Περιφερειακών εκλογών. Όχι ότι είναι λίγες οι υποψηφιότητες. Απεναντίας θα είναι περισσότερες. Όμως στην Περιφέρειά μας υπάρχει μια διακριτή και δεδομένη πολιτική κατάσταση.
Οι μονομάχοι όπως έχουμε ξαναπεί θα είναι δύο. Γιαννακίδης και Παυλίδης. Οι υπόλοιποι, με τον όποιο τρόπο κι αν αγωνιστούν, έχουν λίγες πιθανότητες να διακριθούν και να διεκδικήσουν κάτι σοβαρό.
Μάλιστα η προσμονή κάποιων ότι η μειονοτική ψήφος θα κινηθεί προς συγκεκριμένη πλευρά είναι μεν επιθυμητή, αλλά αδύνατο να συμβεί. Η μειονοτική ψήφος σε μεγάλο βαθμό θα διαχυθεί προς όλες τις πλευρές, ενώ στο χώρο της μειονότητας θα έχουμε μεγάλη αποχή ψηφοφόρων διότι είναι μακριά, δουλεύουν αλλού (εντός-εκτός χώρας) και θεωρούν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι εκλογές αυτές για το μέλλον τους.
«Ε»


 
Έξω από τα δόντια
 Σε ένα ξέσπασμα άνευ προηγουμένου επιδόθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, μιλώντας στον Alpha Radio 88.6. Κερασάκι στην τούρτα για την έκρηξη του, συνέπεια των συσσωρευμένων προβλημάτων γύρω από την επιχειρηματικότητα, ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι κυβερνώντες υπηρετούν μόνον τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολυεθνικές εταιρίες.
Ο κ. Τσατσούλης έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν είμαι χαζός να στηρίζω το κόμμα που με καταστρέφει» αποκηρύσσοντας με τον πιο καθαρό τρόπο το κόμμα της ΝΔ, το οποίο και τον εξέφραζε πολιτικά, αλλά και να προτρέψει τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου που εντάχθηκαν σε συνδυασμούς για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους. Όσο για τον «αρχιτέκτονα» της εξαφάνισης της επιχειρηματικότητας, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον χαρακτηρίζει «αποδεδειγμένα ανεπαρκή».
«Ε»


 
Έξω από τα δόντια ΙΙ
 «Έναν συμψηφισμό πολεμάμε τόσα χρόνια να πετύχουμε και πάει στο επόμενο νομοσχέδιο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν μεγάλες εξαγγελίες, ξέρουμε πώς βγήκε το πλεόνασμα, μακάρι να πετυχαίναμε κι εμείς τέτοια πλεονάσματα στις επιχειρήσεις μας. Τα 59 Επιμελητήρια της Ελλάδας έχουμε Γενική Συνέλευση στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σαββατοκύριακο με ένα και μοναδικό θέμα που αφορά στην επιχειρηματικότητα και οι αποφάσεις μας θα κριθούν. Βέβαια η απόφαση, της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω είναι να μη στηρίξουμε κανένα από αυτά τα κόμματα και να κάνουμε αγώνα ενάντια στους εχθρούς μας . Αυτή την απόφαση θα επιβεβαιώσουμε στην Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων. Δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, υπουργοί που δεν έχουν «γράψει» ένα μεροκάματο δεν δικαιούνται να είναι υπουργοί.»
«Ε»


 
Πλαστά πιστοποιητικά παντού
 Γεμάτο το δημόσιο από πλαστά πιστοποιητικά που προσκόμισαν οι προσληφθέντες. Ήδη έχουν απολυθεί εκατοντάδες και έπονται και άλλοι. Προχθές απολύθηκαν 89 άτομα από τον ΟΣΥ (Συγκοινωνία Αθηνών), ενώ το φαινόμενο είναι γενικευμένο σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα κάτι ακούστηκε ότι οι ελεγκτές ψάχνουν κάποια υπηρεσία και στην Ξάνθη και 3-4 θα χάσουν τη δουλειά τους.
Βέβαια δεν είναι ευχάριστο αυτό, κάποιοι να μένουν μετά από καιρό άνεργοι. Όμως και η χρησιμοποίηση πλαστών δικαιολογητικών είναι πράξη παράνομη και επικριτέα. Διότι όσοι την διέπραξαν, το έκαναν εν γνώσει τους για να εμφανιστούν με περισσότερα μόρια και να προσληφθούν τελικά έναντι άλλων που δεν χρησιμοποίησαν τέτοιες τακτικές.
«Ε»


 
 Ήταν καιρός!…
 Και βέβαια ήταν καιρός να επιληφθεί ο δήμος Ξάνθης (όπως και οι άλλοι δήμοι βέβαια) και με απόφασή του να αναλάβει να κατεδαφίσει κτίρια επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών. Και βέβαια, ας είμαστε ειλικρινείς. Τέτοια ετοιμόρροπα κτίρια στην πόλη μας υπάρχουν αρκετά και πρέπει να κατεδαφιστούν. Και επειδή οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν για διάφορους λόγους, πολύ σωστά ο δήμος προχωρά στην κατεδάφισή τους και πολύ σωστά χρεώνει το κόστος αυτής στους ιδιοκτήτες.
Είναι καιρός η πόλη ν’ απαλλαγεί από τα ερείπια αυτά που είναι εκτός των άλλων και εστίες μόλυνσης και άλλων κινδύνων.
«Ε»


 
Δύσκολες εκλογές
 Θα είναι σκληρή και καθόλου προβλέψιμη η δημοτική αναμέτρηση τόσο στο δήμο Ξάνθης, όσο και στους υπόλοιπους δήμους. Φαβορί δεν υπάρχουν πλέον πουθενά και τα θεωρούμενα αουτσάιντερ μπορούν να κάνουν την όποια έκπληξη.
Βέβαια οι επικεφαλής μιλούν για επικράτησή τους και είσοδο στην καθοριστική δεύτερη Κυριακή. Δικαίωμά τους γιατί θα πρέπει να δίνουν στους υποψηφίους τους αυτή την εντύπωση της νίκης. Όμως οι εκλογές – όπως όλες – κρύβουν εκπλήξεις. Κυρίως δε αυτές του Μαΐου, με τους πολλούς συνδυασμούς και την διάσπαση της συντηρητικής παράταξης που θα δεχτεί «επίθεση» αφαίρεσης ψηφοφόρων, λίγο- πολύ απ’όλους τους άλλους. Είναι η σίγουρη δεξαμενή που θα βάλουν τα χέρια τους να πάρουν όλοι.
«Ε»


 
Σοκ από τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη
 Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Κασιδιάρη στη βουλή για συνομιλία του, καταγεγραμμένη σε βίντεο, με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και έμπιστο άνθρωπο του πρωθυπουργού, κατά την οποία εκείνος παραδέχεται την παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης για τη φυλάκιση των Χρυσαυγιτών βουλευτών χωρίς στοιχεία και μετά από απαίτηση του κ. Σαμαρά.
Ο αποκαλυπτικός διάλογος Κασιδιάρη-Μπαλτάκου, προκάλεσε σεισμό στη βουλή και αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις για την κυβέρνηση…


 
Όταν το θράσος περισσεύει..
Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον γέλια. Παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο!
Ο άνθρωπος έχει απίστευτο θράσος. Ενώ έχει καταδικαστεί για κακούργημα δύο φορές, έχει εκπέσει του αξιώματός του ως Περιφερειάρχης, τώρα θέλει να επανέλθει στην πολιτική από άλλη πόρτα, ευρωπαϊκή. Μη τυχόν και μείνει χωρίς αξιώματα, τόσα προσόντα έχει άλλωστε. Τέτοιες ικανότητες, τόση μόρφωση, τόσες γνώσεις θα πρέπει να αξιοποιηθούν υπέρ της χώρας στο εξωτερικό. Κι αν δε μιλάει καν αγγλικά δεν πειράζει, θα τους τα λέει στα ποντιακά.
Ο ορισμός του ντενεκέ λαϊκιστή πολιτικού που ο “κυρίαρχος” λαός με την ακατανόητη ψήφο του έφερε στα υψηλότερα αξιώματα.
Σίγουρα όμως κάποιο δεξιό εθνικιστικό κόμμα θα ανοίξει τις αγκάλες του να τον δεχτεί. Οι ντενεκέδες σ’ αυτή τη χώρα δεν χάνονται ποτέ…


 
Οι δημοτικές εκλογές αναστέλλουν τους πλειστηριασμούς!
 Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014, λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.
Με έγγραφό του προς τα δικαστήρια της χώρας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.
Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014.


 
 Άρχισαν τα όργανα!
 Ρωσικό εμπάργκο σε ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα φοβούνται οι Έλληνες εξαγωγείς λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, μετά από πληροφορίες του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) οτι η Μόσχα έχει απορρίψει ήδη φορτία ελληνικής φράουλας, ως προειδοποίηση. Να σημειώσουμε πως πέρα από το γεγονός ότι η Ρωσία και η Ουκρανία απορροφούν το 50% των εξαγωγών φράουλας και το 25% των εξαγωγών ροδάκινου, αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία, που μπορεί να ανέλθει σε πολλά δισ. καθώς επηρεάζονται και άλλοι κλάδοι, όπως είναι προϊόντα, τουρισμός και μεταφορές.
Παρεμπιπτόντως, να σημειώσουμε ότι η Ρωσία μετά από σχετική ανακοίνωση, κάνει φανερή την πρόθεση της να εντάξει την Κριμαία στην Ειδική Οικονομική Ζώνης της, κάτι που ξυπνά αναμνήσεις στην Θράκη μετά από περσινές συζητήσεις.
Γ.Τ.


 
Τέλος καλό, όλα καλά!
 Σε μπελάδες είχε βάλει τον ξενοδόχο της πόλης μας κ. Απόστολο Αγκόρτσα, Σερραίος έμπορος από τον οποίο είχε προμηθευτεί εξοπλισμό για το ξενοδοχείο του. Συγκεκριμένα ο κ. Αγκόρτσας και άλλα περίπου 40 ξενοδοχεία είχαν πραγματοποιήσει νόμιμες συναλλαγές με τον εν λόγω έμπορο, ο οποίος όμως έκλεισε το κατάστημα του το 2006 και εξαφανίστηκε, χωρίς να καταθέσει κατάσταση προμηθευτών και πελατών, κάτι που σήμανε συναγερμό στην εφορία. Έτσι, όταν οι ξενοδόχοι καταθέσανε τα τιμολόγια τους, όπως υποχρεούνται, υποβλήθηκαν σε έλεγχο. «Έπρεπε να αποδειχθεί ότι τα τιμολόγια μας είναι κανονικά, κάτι που δεν γινόταν μόνο με τον έλεγχο της εφορίας. Έτσι, κινηθήκαμε δικαστικά. Η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων είναι μια τυποποιημένη διαδικασία, αρκεί η εφορία να επιβεβαιώσει ότι έχει πραγματοποιήσει έλεγχο. Τόσο εγώ, όσο και συνάδελφοι που έχουν ήδη δικαστεί, έχουμε αθωωθεί» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Αγκόρτας.
Γ.Τ.


 
Αξίζουν συγχαρητήρια στους γιατρούς…
 … και στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας γιατί πρώτα απ’ όλα είναι άνθρωποι και με ανθρωπιά και σεβασμό αντιμετωπίζουν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού προσπαθούν με υπερβάλλοντα ζήλο και εις βάρος της βιολογικής τους αντοχής πολλές φορές να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους ασθενείς και αυτό καταδεικνύει το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουν πέρα από την κοινώς ομολογούμενη αρτιότητα της επιστημονική τους κατάρτισης!
Μ.Ξ.


 
Κάποιοι εκεί στην Αθήνα…
 … νομίζουν ότι εμείς στην επαρχία τρώμε κουτόχορτο και μας αντιμετωπίζουν ως ηλίθιους…Και το λέω αυτό με αφορμή το θέμα αυτό που έσκασε ξαφνικά με την έκθεση του ΠΑΚΟΕ. Ήρθε λοιπόν εν’ όψει προεκλογικής περιόδου μια ιδιωτική ΜΚΟ που λέει ότι έχει πιστοποιημένο εργαστήριο και κάνει οικολογικές έρευνες 34 χρόνια να μας πει ότι το νερό που πίνουμε έχει κολοβακτηρίδια και ότι τα ανακάλυψαν σε δύο από τα 5 δείγματα που πήραν από την Ξάνθη τον Ιούνιο του 2013. Το μόνο που έκαναν τότε ήταν να την στείλουν –λέει – με email στην περιφέρεια και έτσι ένιψαν τας χείρας τους…βέβαιοι ότι έκαναν το καθήκον τους! Από τότε δεν έκαναν τίποτε ούτε να βγάλουν μια ανακοίνωση να ενημερώσουν τον κόσμο τίποτε…Και τώρα όλως ξαφνικά θυμήθηκαν να ενημερώσουν τους Ξανθιώτες για αυτή την έκθεση και να καταγγείλουν δια του προέδρου τους την περιφέρεια και την ΔΕΥΑΞ ότι δεν έκαναν τότε τίποτε και έθαψαν την έκθεση του ΠΑΚΟΕ.
(Αλήθεια ποιους μπορεί να συμφέρει να βγει τώρα αυτή η έκθεση και ας είναι του 2013; Μάλλον το ΠΑΚΟΕ ζητάει χρηματοδότες για τις έρευνές του…)
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…