Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ιαπωνική σούπα ράμεν

Ιαπωνική σούπα ράμεν

0

Για τη σούπα

-700 ml ζωμός κότας

-1-2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

-4 κσ σάλτσα σόγιας

-1 κγλ σάλτσα Worcestershire

-1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (3-4 εκ.), τεμαχισμένο

-½ κγλ έτοιμο μείγμα μπαχαρικών “5 spice” (στα ασιατικά είδη)

-1 πρέζα σκόνη τσίλι

-1 κγλ ζάχαρη κρυσταλλική

-375 γρ νούντλς ρυζιού

-400 γρ μαγειρεμένο χοιρινό ή κοτόπουλο μπούτι

-2 κσ λάδι σουσαμιού ή ελαιόλαδο

Για γαρνιτούρα

-100 γρ φρέσκο σπανάκι baby

-4 κσ καλαμπόκι βρασμένο

-4 αυγά ορτυκιού (βράσιμο 1,5’) ή 2 κανονικά αυγά (3’ για μελάτα)

-100 γρ μανιτάρια φύτρες ή 1 φύλλo φυκιού nori, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (προαιρετικά)

-4-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-Λίγο σουσάμι και μαυροκούκι

-Φύλλα φρέσκου κόλλιανδρου

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου, τις σκελίδες σκόρδου, το φρέσκο τζίντζερ, την σόγια, την σάλτσα Worcestershire, το μείγμα μπαχαρικών, το τσίλι και 300 ml νερό. Δίνουμε βράση και σιγοβράζουμε για 5’ συνολικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, δοκιμάζουμε τον ζωμό και διορθώνουμε την γεύση. Αφήνουμε τον ζωμό να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής τους.

Τεμαχίζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ή χοιρινό σε λωρίδες και τις περνάμε στο τηγάνι στο σουσαμέλαιο ή το ελαιόλαδο. Αν δεν έχουμε ετοιμάσει το κρεατικό από πριν, το ψήνουμε εκείνη την στιγμή σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ωσότου ροδοκοκκινίσει, αποκτήσει τραγανή κρούστα και ψηθεί καλά εσωτερικά.

Μοιράζουμε τα νούντλς σε 4 ευρύχωρα μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε ¼ από το κρέας, 25 γρ σπανάκι, 1 κσ καλαμπόκι, 1 αυγό ορτυκιού ή ½ κανονικό αυγό (κομμένο στην μέση), 25 γρ μανιτάρια φύτρες και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Αφού έχουμε ξανά δώσει βράση στον ζωμό, τον σουρώνουμε και τον μοιράζουμε στα 4 πιάτα. Τέλος, γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και προσθέτουμε λίγα φύλλα κόλλιανδρου.

Σημείωση: Τα enoki είναι μανιτάρια με μακριούς, λεπτούς μίσχους και μικροσκοπικά «καπελάκια». Έχουν ήπια, ντελικάτη γεύση που θυμίζει φύτρες και χλωρό αμύγδαλο. Τρώγονται κυρίως ωμά και σοταρισμένα. Τα βρίσκουμε σε μαγαζιά delicatessen. Το φύλλο nori, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή sushi και δίνει τραγανή υφή στην σούπα, το βρίσκουμε στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ασιατικά είδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…