Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόρυζο με κρέμα μυζήθρας

Σπανακόρυζο με κρέμα μυζήθρας

0

1/2  κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι ξερό

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ματσάκι άνηθο

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

2 καρότα τριμμένα

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών

1/2 λεμόνι στυμμένο

200 γρ. φρέσκια μυζήθρα

αλάτι-πιπέρι

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια βάζομε και τα καρότα, προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και αφού τα φέρνουμε 3-4 στροφές, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ 1′, ρίχνουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να υποχωρήσει. Αρχίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό και το βάζουμε στο μπλέντερ με την μυζήθρα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι  τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και  ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…