Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μηλόπιτα σουφλέ

Μηλόπιτα σουφλέ

0

-550γρ μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

-40γρ ζάχαρη

-Κανέλα

Ζύμη κραμπλ

-260γρ αλεύρι

-100γρ βούτυρο παγωμένο

-40γρ ζάχαρη

-2 κρόκους

Για σουφλέ

-2 ασπράδια

-150γρ ζάχαρη

-400γρ γιαούρτι στραγγιστό

-35γρ κορν φλάουρ

-Βανίλια

Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό. Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν.

Για ζύμη κραμπλ: Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.

Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις σε φόρμα 22-24 εκατ.

 

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…