Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καραμελόπιτα

Καραμελόπιτα

0
karamelopita
 
 
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αλεύρι
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γάλα
200 γρ. γλυκόζη
 
Λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μπέικεν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170 οC για 20- 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω με μαύρη ζάχαρη, καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελιόπιτα κέικ

  -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…