Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

0

-600 γραμμάρια τριμμένη κολοκύθα

-350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης

-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

-150 ml ελαιόλαδο (αφήνουμε 3κ.σ. για το ταψί)

-3 αυγά

-1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%

-1 κουταλάκι δυόσμο ξερό

-1 κουταλάκι ρίγανη

-2 κουταλάκια μπέικιν

-250gr φέτα

-200 γραμμάρια μυζήθρα νωπή

-100gr regato για πασπάλισμα από πάνω-

Λίγο αλάτι λόγω τυριών και πιπέρι

Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά και τα  μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα….

Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη-λίγη την κολοκύθα τη στύβουμε ελαφρώς και την προσθέτουμε στο μείγμα….

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα….

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί καλά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…