Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Διδάξτε ποντιακά!

Διδάξτε ποντιακά!

0
 

 1 θέση εκπαιδευτή ποντιακής διαλέκτου στην Ξάνθη

 
 
Γνωρίζετε ποντιακά και έχετε πτυχίο ΑΕΙ; Έχετε την ευκαιρία να διδάξετε σε σεμινάρια των Κέντρων Δια βίου Μάθησης. Το σχετικό Ινστιτούτο Νεολαίας ζητά εκπαιδευτές ποντιακής διαλέκτου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 10 Ιανουαρίου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, αφού συμβουλευτούν τη σχετική προκήρυξη στο www.inedivim.gr
Εκπαιδευτές ζητούνται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν για τη σύναψη τη σύμβαση έργου.
 
1 θέση στην Ξάνθη
Στην Ξάνθη θα προσληφθεί ένας εκπαιδευτής που θα διδάξει την ποντιακή διάλεκτο. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος στην Ξάνθη είναι ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης. Η διδασκαλία θα γίνεται στα Γραφεία του Ινστιτούτου Νεολαίας που βρίσκονται στο Παζάρι Ξάνθης.
 
 

Πρόσληψη ενός διαμεσολαβητή από το Δροσερό

 

1 θέση ΥΕ για το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δροσερού

 
Τις προσεχείς μέρες θα βγει η προκήρυξη. Αφορά μόνο κατοίκους του Δροσερού
 Πήρε έγκριση από το ΑΣΕΠ τις δύο προηγούμενες ημέρες το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης για την πρόσληψη 1 διαμεσολαβητού (διερμηνέα) κατηγορίας ΥΕ από την περιοχή του Δροσερού για να εξυπηρετεί τους κατοίκους του οικισμού που προσέρχονται για εμβολιασμούς ή για εξετάσεις στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού. Γι αυτό και η θέση αφορά μόνο κατοίκους του Δροσερού.   Η προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορείς μας από ΚΚΠΑ η σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός έτους καθώς είναι χρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Πληροφορίες: 2541072888.
 
 

Έρχονται προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

 Μέσα στο μήνα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη που αφορά 300 θέσεις τεχνικών μέσω ΑΣΕΠ και άλλων 300 θέσεων δημοσιογράφων, παραγωγών, σκηνοθετών κ.ά.
Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 20 Ιανουαρίου 2014 στον ιστότοπο http://www.opengov.gr/nerit.
 

Το Ιανουάριο ο διαγωνισμός του Λιμενικού

 Αλλάζει η προκήρυξη για την πρόσληψη 60 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 890 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
 Οι προσλήψεις των νέων υπαξιωματικών δεν θα γίνουν μόνο βάσει μορίων, αλλά και μέσω γραπτού διαγωνισμού
 

Αιτήσεις για 374 θέσεις εποχικών σε 32 δήμους

 Στην πρόσληψη 374 εποχικά εργαζομένων προχωρούν τριάντα δήμοι, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται από δύο αναπτυξιακές Συμπράξεις τοπικά σχέδια για την προώθηση στην απασχόληση.
 
 

10.000 ευρώ σε 2.000 ανέργους για καινοτόμο επιχείρηση

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

 Επιταγή» 10.000 ευρώ σε 2.000 ανέργους οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση προσφέρει το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Ήδη η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Eργασίας δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύντομα αναμένεται να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα προβλέπει οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών δύο χιλιάδων ανέργων. ηλικίας έως 35 ετών, ενώ σύμφωνα με την απόφαση θα δοθεί προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία
 
Ποιοι γίνονται δεκτοί
Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει:
          Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης
          Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.
          Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους της E.E ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
          Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
          Να είναι ηλικίας από 18 έως 35 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
          Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής και άνεργοι που δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν έναρξη στη ΔΟΥ το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης. Η αναλυτική πρόσκληση θα δημοσιευθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed-qr.
 
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται έντεκα (11) Περιφέρειες της χώρας.
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
• Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
• Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
 
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00 και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις.
 
 

Οι επιλαχόντες του ΑΣΕΠ θα προσλαμβάνονται πρώτοι το 2014

 
Εγκύκλιος για τις αλλαγές στις προσλήψεις
 
Μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία των προσλήψεων το 2014 φέρνει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες και αφορά θέματα αδειών και διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπεται ότι οι προσλήψεις θα γίνονται απευθείας χωρίς νέο διαγωνισμό και θα προηγούνται οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Στόχος της νέας αυτής ρύθμισης είναι η επιτάχυνση της ανανέωσης προσωπικού στο Δημόσιο και η κατοχύρωση μεγαλύτερης ευελιξίας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου θα κερδηθεί χρόνος επειδή δεν θα χρειάζεται να εκδοθεί εκ νέου προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων που αφορούν όμοιους κλάδους-ειδικότητες και πρόσθετα προσόντα. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, οι υποψήφιοι να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις και δικαιολογητικά, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων και στην εξοικονόμηση πόρων.
Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις από τους επιλαχόντες, θα γίνεται στο εξής με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων – ειδικοτήτων και επί πλειόνων πινάκων εκείνων που προηγούνται χρονικά και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς και μετά τον έλεγχο των προσόντων τους.
Οι υποψήφιοι καλούμενοι από το Α.Σ.Ε.Π. να καταλάβουν την προτεινόμενη σε αυτούς νέα θέση, οφείλουν να δηλώσουν με γραπτή δήλωσή τους, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τότε που θα περιέλθει σε αυτούς η έγγραφη ειδοποίηση του Α.Σ.Ε.Π., αν αποδέχονται τη νέα θέση.
 
Συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Π. στις διαδικασίες κατάταξης και επιλογής του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Για την επίσπευση των διαδικασιών κατάταξης και επιλογής των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και για την ενίσχυση του κύρους των ως άνω διαδικασιών με τη συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Π. σε αυτές, ως αρμοδίου, εκ του Συντάγματος, οργάνου για την επιλογή του πάσης φύσεως (πλην του ιατρικού) στο Δημόσιο, στις διατάξεις του άρθρου 9 του ν.4210/2013, με τις οποίες προστίθενται εδάφια στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3329/2005, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 4052/2012, προβλέπεται ότι: «Η πρόσληψη του επικουρικού αυτού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τελεί υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). Το Α.Σ.Ε.Π. κατά την άσκηση της ανωτέρω αρμοδιότητάς του εφαρμόζει, όπου είναι απαραίτητο, τις σχετικές διατάξεις του ν. 2190/1994, όπως ισχύει. Οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης καθορίζονται με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά από πρόταση του Α.Σ.Ε.Π.».
 
Τοποθέτηση διοριστέων κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ του ν. 2643/1998 στους Ο.Τ.Α.
 
Δύναται να πραγματοποιηθούν οι διορισμοί των επιτυχόντων προστατευομένων ατόμων του ν. 2643/1998 κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σε θέσεις ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, που είχαν ανασταλεί σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. ΣΤ΄ του άρθρου 1 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), έως τις 31.12.2016, σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί, με βάση τις προτεραιότητες της πολιτικής προσλήψεων και τα προσόντα των διοριστέων, κατόπιν έκδοσης απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με την ως άνω ρύθμιση επιτυγχάνεται η αποκατάσταση όλων των επιτυχόντων του ν. 2643/1998 οι οποίοι αναμένουν τρία και πλέον έτη την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψή τους και είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο που στόχο έχει την προστασία των εν λόγω προστατευομένων εντάσσοντάς τους, μεταξύ άλλων, στο στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα με βάση τα προσόντα που κατέχουν σήμερα.
Οι λεπτομέρειες και κάθε ειδικότερο θέμα της διαδικασίας των ως άνω διορισμών θα ρυθμιστούν με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 
 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 4.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ

 
Για το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»
 
Ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού». Στόχος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι περιφέρειες της χώρας που συμπεριλαμβάνονται στους Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8.
 
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
– Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
– Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία,
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και για τους ωφελούμενους άνω των 25 ετών στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …