-1 κιλό χοιρινό λαιμό
-2 ποτήρια κρασί λευκό
-Αλάτι, πιπέρι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-½ κ.γλ. ρίγανη ξερή και 2-3 φρέσκα κλαδάκια
-1 κ. σ. ματζουράνα ξερή και 2 κλαδάκια φρέσκια
-5-6 κλαδάκια τσάι του βουνού ξερό
-1 κ. γλ. ξερό θυμάρι και 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
-1 ποτήρι ζωμό κρέατος
-1 κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-Πατάτες για τηγάνισμα
Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα βοτάνια μας και το δεύτερο ποτήρι κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
Σερβίρουμε με συνοδευτικό τηγανιτές πατάτες.
Tip: Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες, βράστε τις για 10 λεπτά και μετά τηγανίστε σε καυτό ελαιόλαδο.