Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Καρούντζος δικαιώνει τον Τσολακίδη για τη σφράγιση της Πολιτείας

Ο Καρούντζος δικαιώνει τον Τσολακίδη για τη σφράγιση της Πολιτείας

0
politeia
 

 Απέρριψε την προσφυγή του Μωραϊτη και καλεί το δήμο για εξηγήσεις γιατί δεν σφράγισε από το 2009 την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

 

Ο Μωραϊτης χαρακτηρίζει «κομματική» την απόφαση Καρούντζου και επιφυλάσσεται να μιλήσει μετά τη δίκη που γίνεται σήμερα

 
 
 
  Συνέχεια στο θέμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΕ»: Απορρίφθηκε από τον γ. γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο η προσφυγή της ΕΠΕ του Στέλιου Μωραΐτη κατά της απόφασης (αριθμ. 30800/3-10-13) του δημάρχου Αβδήρων με την οποία ο δήμος προέβη σε σφράγιση του καταστήματος στις 3-10-2013. Η προσφυγή όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Καρούντζου (10/10/2013 Αρ. Πρωτ.:13969,13291) απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη(κατατέθηκε 32 μέρες δηλαδή στις 12/11 ενώ του επιδόθηκε η απόφαση του δημάρχου επιδόθηκε στις 8/10 και ο νόμος ορίζει 15 ημέρες από την δημοσίευση).
 
Καλεί το δήμο για εξηγήσεις γιατί δεν σφράγισε από το 2009 την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Παράλληλα η απόφαση Καρούντζου καλεί το δήμο Αβδήρων να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν σφράγισε νωρίτερα το κατάστημα καθόσον – όπως αναφέρει – λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2009: «Απορρίπτουμε ως εκπρόθεσμη η υπ’ αριθμ. 84588/12-11-2013 προσφυγή της ΕΠΕ με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΕ» κατά της υπ’αρiθμ 30800/3-10-13 απόφασης του Δημάρχου Αβδήρων, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας. Αναπέμπουμε το θέμα στον Δήμο Αβδήρων ο οποίος καλείται να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στην υπηρεσία μας σχετικά με την υποχρέωση σφράγισης του εν λόγω καταστήματος, καθόσον διαφαίνεται ότι από τις 25-9-09 το κατάστημα της προσφεύγουσας λειτουργούσε χωρίς άδεια και όφειλε η Αδειοδοτούσα Αρχή κατά δέσμια αρμοδιότητά της να προβεί στη σφράγισή του από την ημερομηνία αυτή», αναφέρει το έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΒΛΓ6ΟΡ1Υ-Θ3Τ)
 
Η απόφαση βασίστηκε σε έγγραφο της Αστυνομίας Σελέρου ότι το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας
Σ’ ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης η απόφαση Καρούντζου δικαιώνει το δήμαρχο Αβδήρων ότι : «ορθώς έλαβε την προσβαλλόμενη υπ’αρίθμ. 30800/3-10-13
απόφαση για σφράγιση του καταστήματος», ενώ χαρακτηρίζει ως «αβάσιμο» τον ισχυρισμό της προσφεύγουσας ότι δεν είχε άδεια επειδή δεν όφειλε να αδειοδοτηθεί και γίνεται σχετική μνεία στις ισχύουσες νομικές διατάξεις που καταρρίπτουν αυτό τον ισχυρισμό. Να σημειώσουμε επίσης ότι στο σκεπτικό περιλαμβάνεται και έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Σελέρου από το οποίο: « προκύπτει εναργώς ότι το κατάστημα λειτουργούσε αυθαίρετα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας όπως αναφέρεται από βεβαιώσεις της Αστυνομίας ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση κατάθεσε τελικά αίτηση για αδειοδότηση, ήδη από το Φεβρουάριο του 2013, που βρίσκεται στο Τμήμα Υγιεινής ενώ εκδικάζεται σήμερα από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή κατά της απόφαση του δήμου που είχε οριστεί στις 20 Νοεμβρίου και αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη.
 
Μωραΐτης: «Κομματική απόφαση Καρούντου…»
Ο κ. Μωραϊτης επιφυλάχθηκε για οποιαδήποτε δήλωση που να αφορά την υπόθεση πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα μιλήσει μετά την απόφαση του διοικητικού Εφετείου: «Δεν θέλω να επηρεάσω την δικαιοσύνη,. Εγώ δεν είμαι κομματάρχης είμαι επιχειρηματίας. Θα τα πούμε όλα μετά…Πάντως η απόφαση του Καρούντζου είναι κομματική…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…