Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κις λορέν με φύλλο κρούστας

Κις λορέν με φύλλο κρούστας

0
kisloren
 
– 8 φύλλα κρούστας
– ελάχιστο ελαιόλαδο
– 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
– 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο (αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το ορατό λίπος)
– 6 αυγά
– 1/2 κούπα γάλα 2%
– 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν – αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω. Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.
Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…