Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

0
sokolatopita
 
 
600 γραμ. γάλα φρέσκο
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας corn flour
2 φύλλα σφολιάτας
2 βανίλιες
 
Γεμίζουμε ένα ποτήρι γάλα και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθούν καλά τα υλικά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα και το ποτήρι με το γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή δεν σταματάμε το ανακάτεμα γιατί θα κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια σε ένα βαθύ μπωλ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε και τις βανίλιες. Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα από το κατσαρολάκι στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24×36 περίπου και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση.
Αδειάζουμε μέσα την κρεμούλα μας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε καλά τις άκρες για να μην χυθεί απ΄ έξω στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 40 λεπτά, για να πάρει ένα όμορφο χρώμα η ζύμη όπως στην φωτό. Προαιρετικά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…