Σχόλια 20/11/13

0
dalaklidou zoi
Τσίπρας ως Πάπας προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Αφέωνται υμίν τα μνημονιακά αμαρτήματα…εάν προσχωρήσετε στο ΣΥΡΙΖΑ!


 
 
Δικαιοσύνη
 Αποδόθηκε δικαιοσύνη προχθές από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας στη δίκη που έγινε με κατηγορούμενο τον Παπάζογλου για το θάνατο της Ζωής Δαλακλίδου.
Ο Παπάζογλου τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια. Με την ποινή αυτή μάλλον θα μείνει για αρκετά χρόνια στη φυλακή, ενώ δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.
Ενδεικτικό δε της δίκης πως δεν κατέθεσε κανένας μάρτυρας υπεράσπισης. Και τι να πει εξάλλου; Άρα αποδόθηκε δικαιοσύνη.
«Ε»


 
Άλλες εποχές…
 Στις εκλογές για τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια ικανοποιητική κίνηση, τόσο από πλευράς υποψηφίων όσο και των μελών που προσήλθαν να ψηφίσουν.
Στις εκλογές της Ν.Δ. αντίθετα, υπάρχει μια υποτονικότητα και μειωμένο ενδιαφέρον. Και οι δύο περιπτώσεις με τα μεγάλα κόμματα δηλώνουν ότι οι παλιές καλές εποχές με τα χιλιάδες μέλη και τους πολλούς υποψηφίους πως έχουν περάσει πλέον χωρίς επιστροφή.
«Ε»


 
Η χωριάτικη σαλάτα κατακτά τους αμερικανούς
 Αγαπημένο γεύμα στις ΗΠΑ ψηφίστηκε η “Greek Salad”, η δική μας χωριάτικη σαλάτα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 25.000 εστιατόρια της χώρας για το τι τρώνε οι αμερικάνοι στο μεσημεριανό τους γεύμα.
Η ελληνική σαλάτα ξεπερνά ακόμη και την κλασική πράσινη σαλάτα ή την δημοφιλή σαλάτα του Καίσαρα. Σύμφωνα με την έρευνα, η ελληνική σαλάτα έχει μεγαλύτερη ποικιλία, προσφέρει πρωτεΐνη και λαχανικά με πλούσια γεύση. Θεωρείται ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά για τους περισσότερους ερωτηθέντες.
Η λίστα των δημοφιλέστερων γευμάτων κατά σειρά προτίμησης είναι: 1. Χωριάτικη σαλάτα, 2. Πράσινη Σαλάτα, 3. Σαλάτα του Καίσαρα, 4. Σούπα της ημέρας, 5. Πανίνι, 6. Ανάμεικτη σαλάτα, 7. Wrap με αραβική πίτα, 8. Χούμους, 9. Καλιφόρνια Μάκι (σούσι), 10. Pad Thai (ταϋλανδέζικο με νούντλς).
Μετά το ελληνικό γιαούρτι (greek yogurt) τώρα και η ελληνική σαλάτα (greek salad) διάγει το δικό της success story στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!


 
Η προκήρυξη
 Δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω σακούλας σκουπιδιών έξω από το Σκοπευτήριο Καισαριανής στην Αθήνα, η Προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο «Οι μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, εκτιμούν πως στη νέα οργάνωση που εμφανίστηκε πρώτη φορά, μετέχουν πρόσωπα που έδρασαν κατά το παρελθόν και διαθέτουν σχετική εμπειρία.
Θυμίζουμε ότι η παραπάνω οργάνωση ευθύνεται για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό σοβαρά τρίτου, όλων μελών της Χρυσής Αυγής.
«Ε»


 
Αποστασία για κάθε νόσο και κάθε μαλακία!
Ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήξερε να παίζει με την (δημοκρατική) libido της μεταδικτατορικής Ελλάδας, κάθε φορά που ένιωθε να αμφισβητείται, εσωκομματικά η πολιτική του, επανέφερε τον μπαμπούλα της αποστασίας, για να ενοχοποιήσει τους αντιπάλους του! Την εποχή εκείνη της αρχαιολογίας των πολιτικών στερεοτύπων η αποστασία είχε ακόμα σαν έννοια, περιεχόμενο, αφού στο συλλογικό υποσυνείδητο των πολιτών είχε ταυτιστεί με τον προθάλαμο της απριλιανής χούντας!
Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά αμφίβολο, αν σήμερα η λέξη αποστασία μπορεί να λέει κάτι στους 25χρονους και 30χρονους πολίτες που προσπαθούν να σχεδιάσουν την ζωή τους σε ένα σχεδόν αδιανόητο περιβάλλον! Το σίγουρο είναι ότι ένα τμήμα της πολιτικής και μιντιακής γραφειοκρατίας που ζει και σκέφτεται με τις πολιτικές αναφορές της δεκαετίας του ’80, αντί να επινοήσει λύσεις, επαναφέρει παλιά αδιέξοδα. Το πραγματικό δράμα αυτής της χώρας, που αποτυπώνει και την ένδειά της είναι ότι προσπαθεί να βρει διέξοδο από την κρίση με παλιές και αποτυχημένες συνταγές! Και ίσως, τελικά, για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να φτάσει στην ( πραγματική) επανεκκίνηση, θα χρειαστεί να δοκιμάσει ακόμα κι τις πιο αρχαϊκές λύσεις!
 Χ.Ρ.


 
Ο δάσκαλος της 17 Νοέμβρη
 11 χρόνια μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη ο δάσκαλος Κώστας Τέλιος, βρέθηκε οριστικά εκτός δημοσίου.
Είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από το 2002, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του στο πλαίσιο των ερευνών για την «17Ν», ενώ τρία χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2005, το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παυθεί για παράβαση καθήκοντος και χαρακτηριστικά ανάξια για υπάλληλο διαγωγή.
Ωστόσο, ο K. Τέλιος τελικά απηλλάγη ποινικά από την υπόθεση της «17Ν», λόγω παραγραφής, αφού από το 1992 κι έπειτα δεν είχε καμία συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης και στη συνέχεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων σε βάρος του. Η δικαιοσύνη έκανε έκτοτε 11 χρόνια για να γίνει αμετάκλητη η πειθαρχική ποινή της οριστικής του παύσης. Χρειάστηκε έντεκα χρόνια ν’αποφασίσει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έπρεπε να στερηθεί από τις τόσο εξαιρετικές ικανότητες αυτού του εκπαιδευτικού (αντάρτικο πόλεων, δολοφονίες, ληστείες…)
Και φυσικά, όπως εκατοντάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, καταδικασμένοι για διάφορα αδικήματα, λάμβανε κανονικά τόσα χρόνια το μισθό του!


 
Δικαστικά
 Πλούσιο σε δικαστικά ρεπορτάζ το σημερινό φύλλο της εφημερίδας, αλλά η επικαιρότητα δεν κάνει επιλογή στις θεματικές. Εξαιρετικά σημαντική είναι η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με την εμπλοκή των ξανθιωτών που είχε παραμείνει σε πολύ χαμηλούς τόνους, όταν ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία.
Όσον αφορά στις δίκες των αυτοδιοικητικών, αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά το «κυνήγι» των αιρετών, οι οποίοι καλούνται πλέον να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις αποφάσεις τους, καθώς και από την πλευρά των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών φαίνεται ότι υπάρχει επισταμένη προσοχή, αλλά και γιατί οι «καμπάνες» είναι βαρύτατες. Τα «βάσανα» του δήμου Ξάνθης φαίνεται πάντως να τελειώνουν για την ώρα, αφού μεγάλος όγκος των παλαιότερων υποθέσεων έχει εκδικαστεί. Ακόμη, το αξιοσημείωτο γεγονός της εμπλοκής επιχειρήσεων της Ξάνθης στις δικαστικές υποθέσεις με τους αυτοδιοικητικούς δείχνει ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι πιο προσεκτικές, αφού τελείωσαν οι εποχές της ευελιξίας και της επιείκειας των δήμων.


 
 Στο κυνήγι του συνδυασμού
 Πολυκερματισμένη φαίνεται να διαμορφώνεται η τοπική πολιτική σκηνή για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κριθούν τα πράγματα.
Στη δημοτική αρχή διαμορφώνονται μεν τρεις τάσεις, αλλά τα μέλη της αναμένεται να καθίσουν σε κοινό τραπέζι για να δουν τις πιθανότητες συνεργασίας. Χρίστος Πούλιος και Σωτήρης Τσιακίρογλου φαίνεται ότι «μέτρησαν τα κουκιά τους» πριν ανακοινώσουν κάθοδο στις εκλογές, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δε θα απορρίψει εύκολα τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, λόγω της πολυετούς συνεργασίας τοπικά, αλλά και για φτιάξει συνδυασμό αξιώσεων.
Όπως μάλιστα έλεγε και έμπειρος αυτοδιοικητικός, κάθε συνδυασμός πρέπει να συγκεντρώσει 62 υποψήφιους μόνο από την Ξάνθη, πλην οικισμών και χωριών και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφτεί κανείς την αποστασιοποίηση από την πολιτική, την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά, το «στενό» πορτοφόλι και τη δύσκολη συγκυρία στην αυτοδιοίκηση.
Ε.Δ.


 
Συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Σμινθης Κώστας Δεληγιώργης
 «Αποστρατεύτηκε» ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σμίνθης ο κ. Κώστας Δεληγιώργης, ο οποίος υπηρέτησε επί 11 χρόνια στο συγκεκριμένο γυμνάσιο. Ήταν ένας εξαίρετος εκπαιδευτικός που εργάστηκε μεθοδικά και υψηλό αίσθημα ευθύνης και ήθους, ανέλαβε πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες υποστηρίζοντας κάθε δημιουργική προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Ο κ. Δεληγιώργης ήταν και καλός συνεργάτης του «Ε». Το σχολείο του τον τίμησε σε μια εκδήλωση όπου του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και όλοι μίλησαν με καλύτερα λόγια για τον απερχόμενο διευθυντή τους. Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο όραμα του και στους στόχους του ως διευθυντής του γυμνασίου Σμίνθης.
Μ.Ξ.


 
Όλο και κάτι γίνεται στον δήμο Τοπείρου…
 Δημοτικός υπάλληλος στον δήμο Τοπείρου κατηγορείται για υπεξαίρεση 616.351,42 ευρώ! Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ThrakiToday Πρόκειται για υπόθεση που ανάγεται χρονικά στην προ Καποδίστρια εποχή ήρθε στο φως όταν οι δημοτικές κοινότητες Ερασμίου, Αβάτου και Τοξοτών πέρασαν στον Καποδιαστριακό Δήμο Τοπείρου, όπου διαπιστώθηκαν κάποια οικονομικά ανοίγματα. Διετάχθη τότε έλεγχος και ο οικονομικός επιθεωρητής καταλόγισε ευθύνες στον αρμόδιο υπάλληλο.
Κατά του υπαλλήλου του Δήμου ασκήθηκε στις 26 Απριλίου του 2010 αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης το οποίο εξέτασε την υπόθεση στις 21 Φεβρουαρίου του 2013, και εξέδωσε την υπ. αριθμ. 49/2013 απόφασή του σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υποθέσεως, αλλά επειδή έκρινε ότι την αρμοδιότητα για την κρίση της αγωγής αυτής έχουν τα Διοικητικά Δικαστήρια, απέρριψε την αγωγή και στην ουσία την παρέπεμψε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Ακολούθως ο Δήμος Τοπείρου αποφάσισε για να μπορέσει να ασκήσει εκ νέου αγωγή στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα όσο αναφορά την ως άνω απόφαση για να μην υπάρχει εκκρεμοδικία.
Μ.Ξ.


 
Όπως τον βολεύει τον καθένα
 Έχουμε γράψει και έχουμε ξαναγράψει άπειρες φορές για τις ανομίες που σημειώνονται στο κέντρο της πόλης όσο αφορά το θέμα της στάθμευσης. Δυστυχώς όμως, τα περιστατικά δεν έχουν τέλος. Έτσι, χθες το μεσημέρι γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας πράξης, η οποία παραβαίνει τους κανόνες. Δύο «κύριοι» που θέλανε να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους κατέβηκαν και μετακίνησαν όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις κάδους απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς. Καιρός να συμμορφωθούμε και να μην οδηγούμε την κοινωνία μας πιο κοντά στην διάλυση της.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…